More

  Livrările de smartphone-uri au scăzut cu 13% la nivel global

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Livrările de smartphone-uri au scăzut cu 13% la nivel global. Ne așteptam cu toții la o scădere, dar nu neapărat la „cel mai scăzut nivel din 2013”. În timp ce Apple anunță ultimele câștiguri, Canalys publică ultimul raport de piață, și nu este tocmai plăcut. După două trimestre în creștere, piața globală a smartphone-urilor pare să intre în declin. Și fără îndoială știți deja cine este vinovatul.

  Industria de dispozitive mobile se alătură nenumăratelor industrii afectate de pandemiei COVID-19.

  Analistul Ben Stanton a folosit cuvântul „strivit” pentru a descrie impactul pandemiei pe piața mobilă. „În februarie, când coronavirusul era centrat pe China, vânzătorii erau preocupați în principal de modul de a construi suficiente smartphone-uri pentru a răspunde cererii globale.”, scrie el. „Dar în martie, situația s-a răsturnat. Producția de smartphone-uri s-a redresat acum, dar pe măsură ce jumătate din lume a intrat în izolare, vânzările au scăzut.”

  Livrările de smartphone-uri au scăzut cu 13% la nivel global – Cererea a scăzut și pe piața din China

  În primul rând, a avut impact asupra lanțului de aprovizionare global, care este centrat în Asia. De asemenea, trebuie luată în calcul și scăderea cererii în rândul consumatorilor din China.

  Pentru că Europa, SUA și alte locații continuă să trăiască în izolare, cererea pe aceste piețe a avut un impact semnificativ. Oamenii sunt blocați în case, iar mulți dintre ei și-au pierdut locurile de muncă.

  Astfel, nu putem spune că este momentul ideal să achiziționăm dispozitive de 1.000 de dolari. Mai ales când, pentru mulți, această achiziție este un lux.

  Companiile de tehnologie au raportat pierderi procentuale

  După raportarea câștigurilor trimestriale, Samsung a recâștigă primul loc, pierzând totuși procente semnificative. Atât Samsung, cât și compania de pe locul doi, Huawei, au scăzut cu 17% în acest trimestru.

  Apple, situată pe locul trei, a scăzut cu 8%. Producătorii chinezi Xiaomi și Vivo, pe de altă parte, au înregistrat câștiguri, de 9%, respectiv la 3%.

  Se anunță momente grele pentru companiile de tehnologie. Conform lui Stanton, „majoritatea companiilor de smartphone-uri se așteaptă ca T2 să reprezinte apogeul impactului pandemiei. Apple a remarcat incertitudinea propriilor venituri, optând să nu emită estimări pentru trimestrul următor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.