More

  Samsung și LG se așteaptă la un impact financiar puternic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung și LG se așteaptă la un impact financiar puternic. Cele două companii au raportat rezultatele financiare pentru primului trimestru din 2020. Este vorba despre perioada de trei luni care se încheie în 31 martie. Câștigurile au fost, în mare parte, neafectate de pandemia COVID-19.

  Cu toate acestea, ambele companii avertizează că impactul se va resimți pe parcursul trimestrului curent care se încheie în iunie. Samsung și LG se așteaptă ca utilizatorii să reducă semnificativ cumpărăturile de televizoare și smartphone-uri.

  În primul trimestru, profitul net al Samsung a scăzut ușor în comparație cu același trimestru al anului trecut. Însă, veniturile au crescut, în general, cu 5,6% datorită cererii puternice pentru TV și mobile.

  Compania sud-coreeană a spus că unii dintre clienții săi își refac stocurile de cip-uri din cauza incertitudinii în aprovizionare, potrivit Reuters. Rentabilitatea mobilă a fost în creștere, deși livrările au scăzut.

  Între timp, profitul net al LG a crescut cu 88% față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta în ciuda vânzărilor în scădere cu 1,3%. LG spune că asta se datorează diviziei sale de electrocasnice. Aceasta a compensat performanța lentă a televizoarelor și smartphone-urilor.

  La ce se așteaptă Samsung și LG mai departe

  În trimestrul curent, din aprilie până în iunie, Samsung și LG avertizează cu privire la o scădere a cererii de televizoare și smartphone-uri. Reuters relatează că, Samsung se așteaptă ca profiturile pentru telefoane mobile și TV să „scadă semnificativ”.

  În mod similar, prezentarea câștigurilor de la LG avertizează asupra unei scăderi „puternice” pentru televizoare. De asemenea, se așteaptă ca cererea de telefoane mobile să „scadă semnificativ”, comparativ cu același trimestru al anului trecut.

  Există zone care prezintă creștere în solicitarea de produse Samsung și LG, ca urmare a faptului că oamenii lucrează și studiază de acasă. Samsung spune că se așteaptă ca cererea pentru cip-urile sale de memorie să „rămână solidă”.

  Acest lucru este posibil deoarece vânzările de servere și PC-uri rămân mari. Divizia de soluții de afaceri a LG, care include monitoare și computere, prevede, de asemenea, o cerere puternică.

  Cu toate acestea, Samsung și LG se așteaptă ca pandemia să influențeze rezultatele viitoare. Samsung spune că, veniturile globale sunt de așteptat să scadă din cauza scăderii cererii de „produse de bază”. LG anunță, de asemenea, că se așteaptă și la o scădere a vânzărilor și a profiturilor în trimestrul următor.

  Cu piețele financiare aflate în criză este greu de prezis cum va arăta viitorul.

  „Va fi nevoie de ceva timp pentru ca economia să se recupereze.”, a spus Jong-min Lee, vicepreședintele unității mobile Samsung. „Ne este greu să spunem cât de mare va fi scăderea cererii în al doilea trimestru.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.