More

  Vânzările de iPhone sunt în scădere față de anul trecut

  Vânzările de iPhone sunt în scădere față de anul trecut, iar serviciile companiei sunt pe linia de plutire.

  iPhone, piatra de temelie a portofoliului hardware al companiei, a înregistrat venituri de 28,96 miliarde de dolari. Astfel, trimestrul doi este  în scădere de la 31,1 miliarde de dolari față de aceeași perioadă a anului trecut. Si gamele iPad și Mac au înregistrat scăderi.

  Compania a anunțat de ceva timp că cererile vor fi în scădere, din cauza pandemiei COVID-19. În februarie, Apple a remarcat că pandemia va avea un impact asupra lanțului de aprovizionare global.

  Impactul a fost simțit de companie și pe piața din China. „Toate magazinele noastre din China și multe dintre magazinele partenere au fost închise. În plus, magazinele deschise funcționează la ore reduse și cu un trafic foarte scăzut al clienților.”, a declarat compania la acea vreme.

  Vânzările de iPhone sunt în scădere, dar Apple a avut creșteri în veniturile totale

  CEO-ul Tim Cook a adus o notă de consolare printr-un comunicat de presă, în ciuda deciziei companiei de a nu oferi estimări pentru trimestrul al treilea. „În ciuda impactului global fără precedent al COVID-19, suntem mândri să raportăm că Apple a crescut pe trimestru, determinat de un record constant în servicii și de un record trimestrial pentru wearables.”, scrie el.

  Categoria wearables, care include produse casnice și accesorii precum HomePod, a crescut până la 6,3 miliarde de dolari, de la 5,1 miliarde de dolari. Categoria continuă să fie un succes prin gamele Apple Watch și AirPods. De asemenea, serviciile continuă să aducă venituri constante de până la 13,3 miliarde USD de la 11,5 miliarde de dolari. Această categorie pare a fi un pariu rezonabil, deoarece utilizatorii apelează la oferte precum Apple Music și Apple TV + în timpul izolării.

  Compania a prezentat recent iPhone SE în încercarea de a face apel la consumatorii moderați. Apple nu este singura companie care pare să modifice strategii. Întreaga industrie a avut pierderi în ultimii ani, cu mult înainte de sosirea pandemiei.

  Companiile se așteptau să obțină un impuls prin sosirea 5G. Însă, în prezent despre 5G se mai discută doar prin teorii ale conspirației și ici-colo se mai lansează cât un telefon cu 5G. Se presupune că Apple pregătea lansarea unui iPhone 5G. Însă, ar fi fost amânat din cauza unor problemele în lanțul de aprovizionare.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here