More

  Xiaomi răspunde acuzațiilor aduse de raportul Forbes

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Xiaomi răspunde acuzațiilor aduse de raportul Forbes. În acest raport se vorbește despre încălcarea confidențialității și abateri în ceea ce privește colectarea datelor prin actualizarea browserelor Mi, Mi Pro și Mint. Xiaomi îți permite acum să refuzi colectarea datelor în modul incognito.

  Producătorul chinez a primit reclamații de la utilizatori și experți în securitate cibernetică. Acestea au venit după ce un raport Forbes a detaliat modul în care browserele sale au colectat o cantitate îngrijorătoare de date ale utilizatorilor.

  Experții în securitate cibernetică au constatat că browserele Xiaomi au înregistrat toate datele de navigare web ale unui utilizator.Aceste date au fost colectate inclusiv în modul incognito. Cercetătorii au prezentat dovezi conform cărora datele au fost trimise pe servere cu „codare susceptibilă la atacuri”.

  „Preluarea comportamentului browserului, inclusiv adresele URL, fără consimțământ explicit și în modul de navigare privată – nu se poate mai rău de atât!”, a notat un cercetător în securitate în raportul Forbes.

  Xiaomi răspunde acuzațiilor

  Xiaomi a negat afirmațiile și a spus că toate datele pe care le colectează sunt trimise pe serverele sale într-o manieră anonimizată. De asemenea, compania a negat faptul că datele de navigare erau înregistrate în modul incognito.

  Conform producătorului, sunt colectate doar „statistici de utilizare agregate” în modul incognito. Asta include: informații despre sistem, preferințe, utilizarea funcțiilor interfeței cu utilizatorul, capacitatea de reacție, performanța, utilizarea memoriei și rapoarte de avarie.

  ”Aceste date nu pot fi utilizate pentru a identifica o persoană.”, a argumentat compania ca răspuns la raportul Forbes. Xiaomi introduce acum o nouă setare pentru modul incognito pe browserele Mi și Mint. Această nouă opțiune va permite utilizatorilor să renunțe la colectarea de date agregate în modul incognito.

  Ultimele versiuni ale browserelor sunt: Mi Browser / Mi Browser Pro v12.1.4 și Mint Browser v3.4.3. Aceste actualizări ar trebui să fie acum disponibile pentru toate browserele de pe Google Play Store.

  De asemenea, Xiaomi a fost acuzat că a colectat date despre folderele și setările deschise pe telefoanele sale de către utilizatori. Compania nu a clarificat multe despre această practică. Există o singură declarație generică referitoare la această reclamație.

  „Toate datele de utilizare colectate se bazează pe permisiunea și consimțământul acordate explicit de către utilizatorii noștri.”, spune Xiaomi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.