More

  Facebook va plăti 52 de milioane de dolari moderatorilor cu PTSD

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook va plăti 52 de milioane de dolari moderatorilor cu PTSD. Foștii și actualii moderatorii  vor fi plătiți cu minimum 1.000 dolari.

  Facebook va plăti 52 de milioane dolari moderatorilor cu PTSD

  Facebook a recunoscut consecințele pe care le are moderarea conținutului asupra angajaților. Astfel, Facebook a fost de acord să plătească 52 de milioane de dolari actualilor și foștilor moderatori. Suma este oferită pentru a compensa pentru problemele de sănătate mintală dezvoltate la locul de muncă. Într-o soluționare preliminară, depusă vineri la Curtea Superioară San Mateo, Facebook a fost de acord să plătească daunele moderatorilor americani. De asemenea, Facebook le va oferi mai multă consiliere, în timp ce lucrează.

  Fiecare moderator va primi minimum 1.000 de dolari și va fi eligibil pentru compensații suplimentare dacă sunt diagnosticați cu tulburare de stres posttraumatică sau afecțiuni conexe. Acordul acoperă 11.250 de moderatori. Avocații din acest caz consideră că până la jumătate dintre ei pot fi eligibili pentru plata suplimentară. Problemele lor de sănătate mintală sunt asociate cu timpul lor de lucru pentru Facebook și includ atât depresie cât și dependență.

  „Suntem atât de încântați că Facebook a colaborat cu noi pentru a crea un program fără precedent care să ajute oamenii care îndeplinesc o muncă ce era de neimaginat chiar și acum câțiva ani”, a declarat Steve Williams, avocat. „Daunele care pot fi suferite în urma acestei munci sunt reale și severe.”

  În 2018 Facebook a fost dat în judecată de către Selena Scola

  În septembrie 2018, fosta moderatoare Facebook, Selena Scola, a dat în judecată Facebook. Ea susține că a dezvoltat PTSD după ce a fost plasată într-un rol care i-a impus să vizualizeze în mod regulat fotografii și imagini de viol, crimă și sinucidere. Scola a dezvoltat simptome ale PTSD după nouă luni la locul de muncă. În urma plângerii i s-au alăturat în cele din urmă mai mulți foști moderatori Facebook din alte patru state. Scola a susținut că Facebook nu a furnizat un spațiu de lucru sigur.

  Selena Scola a făcut parte dintr-un val de moderatori angajați în urma alegerilor prezidențiale din 2016 din SUA. Perioadă în care Facebook a fost criticat pentru că nu a eliminat conținutul dăunător de pe platformă. Compania a angajat mai multe firme de consultanță, inclusiv Accenture, Cognizant, Genpact și ProUnlimited. Astfel, au putut aduce mii de contractori din Statele Unite pentru a face această muncă.

  Conform condițiilor acestei înțelegeri, fiecare moderator va primi 1.000 de dolari, care pot fi cheltuiți oricum doresc. Dar companiile intenționează să cheltuiască banii în parte pentru tratament medical. Astfel, acoperind costurile asociate în căutarea unui diagnostic legat de orice probleme de sănătate mintală, pe care le poate suferi moderatorul.

  Facebook va plăti 52 de milioane dolari moderatorilor cu PTSD

  Suma de bani pe care un moderator o va primi peste cei 1.000 de dolari inițiali va depinde de diagnosticul acestora. Oricine este diagnosticat cu o afecțiune de sănătate mintală este eligibil pentru 1.500 de dolari suplimentari. Persoanele care primesc multiple diagnostice concurente – PTSD și depresie, de exemplu – ar putea fi eligibile pentru până la 6.000 de dolari.

  Pe lângă plata pentru tratament, moderatorii cu diagnostic vor fi eligibili să depună dovezi cu privire la alte leziuni pe care le-au suferit. Astfel, pentru timpul petrecut la Facebook ar putea primi daune de până la 50.000 USD.

  Suma exactă a plății depinde de câți membri solicită beneficii. Astfel, suma ar putea scădea semnificativ dacă majoritatea persoanelor sunt eligibile pentru beneficii.

  În cadrul înțelegerii, Facebook este de acord să aducă modificări ale instrumentelor sale de moderare a conținutului. Aceste modificări sunt menite să reducă impactul vizualizării imaginilor și videoclipurilor dăunătoare. Instrumentele includ excluderea automata a sunetului și schimbarea videoclipurilor în alb și negru. Aceste modificări vor fi distribuite la 80% dintre moderatori până la sfârșitul acestui an și la 100% dintre moderatori până în 2021.

  Moderatorii care vizualizează conținut grafic și deranjant zilnic vor avea access la ședințe săptămânale, individuale, cu un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale. Muncitorii care se confruntă cu o criză de sănătate mintală vor avea acces la un consilier autorizat în termen de 24 de ore. Facebook va pune la dispoziția moderatorilor și sesiuni lunare de terapie de grup.

  Alte modificări pe care Facebook le va solicita furnizorilor săi includ:

  Examinarea rezilienței emoționale a potențialilor moderatori ca parte a procesului de recrutare și angajare;

  Postarea informațiilor despre asistență psihologică în stația de lucru a fiecărui moderator;

  Informarea moderatorilor despre cum pot raporta încălcărilor standardelor de la locul de muncă de către furnizorii pentru care lucrează către Facebook;

  Acordul preliminar acoperă moderatorii care lucrează în California, Arizona, Texas și Florida, din 2015 și până în prezent. Reclamanții vor avea timp să comenteze soluționarea propusă și să solicite modificări. Asta înainte de a primi aprobarea finală a unui judecător. Asta se așteaptă să se întâmple până la sfârșitul acestui an, au spus avocații implicați în acest caz.

  „Suntem recunoscători oamenilor care fac această muncă importantă pentru a face Facebook un mediu sigur pentru toată lumea”, a spus Facebook într-un comunicat. „Ne-am angajat să le oferim sprijin suplimentar prin această soluționare și în viitor.”

   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.