More

  Două luni de când fac plăți doar cu telefonul

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă citiți articolele mele din toamna anului trecut, o să spuneți că au fost scrise de altă persoană. La vremea respectivă afirmam vehement că nu văd viața fără bani cash în portofel. Nu mă gândeam pe atunci că în doar 8 luni de zile o să îmbrățișez un nou stil în care să îmi cheltui banii efectuând plăți doar cu telefonul. Nu cred că e cazul să vă mai spun că folosesc serviciul financiar digital Orange Money. Însă, în caz că ați uitat, vă reamintesc.

  Ca fiecare dintre voi, ultimele două luni de zile le-am petrecut foarte mult în casă. Am ieșit strict pentru aprovizionare, plimbările lui Eden și până în scara vecină la Betty și Enzo, să filmăm ”Ca Noobz în bucate”.

  În rest, am comandat cam tot ce s-a putut online, de la mâncare gătită la fel și fel de alte produse pentru acasă. În timpul ieșirilor din casă am evitat pe cât posibil contactul cu suprafețe care ar putea să reprezinte un risc de infectare.

  Cum au decurs zilele în care ieșeam la cumpărături?

  Simplu. Ne îmbrăcam, ne echipam cu mănuși și mască și ne porneam spre supermarket-uri. Iar asta pentru că, dintotdeauna am făcut cumpărături din mai multe locuri. Din păcate, nu găsim toate alimentele necesare într-un singur loc. Alimentarea avea loc o singură dată pe săptămână, uneori poate chiar și la 10 zile.

  În mașină avem o sticlă de dezinfectant, în buzunar altă sticlă și, cu toate astea, ori de câte ori intram și ieșeam din supermarket-uri, ne dezinfectam mâinile, iar acasă ne spălam pe mâini și pe față, exact cum recomandă specialiștii. Pare un pic dus la extreme totul, însă am făcut asta în special pentru că avem în îngrijire un pensionar, iar sănătatea lui este primordială.

  Ce alte măsuri de precauție ne-am mai luat? Am efectuat plăți doar cu telefonul

  Am renunțat din primul moment la banii cash. Iar asta nu neapărat pentru că ne-au recomandat organele statului. Ci pentru că în excursia prin Europa din februarie – martie am plătit doar cu cardul Orange Money sau cu smartphone-ul la POS și ne-am obișnuit așa.

  Totul a decurs foarte bine în vacanță, ne-am mișcat de fiecare dată foarte bine, iar asta ne-a demonstrat că merită să încercăm același mod de a cheltui banii și acasă.

  În contextul pandemiei, a fost cu atât mai bine că am luat această decizie. Iar ceea ce mă bucură și mai mult este că mulți dintre voi mi-ați scris, spunându-mi că v-ați comandat la rândul vostru carduri Orange Money.

  Cred că avem deja suficiente argumente că plățile online sau plățile doar cu telefonul sunt benefice

  Am cumpărat produse de curățenie și îngrijire online, iar plățile le-am făcut cu cardul Orange Money. Am avut comisioane 0 la tranzacție, iar întreg procesul de plată a fost de fiecare dată fără cusur.

  Pentru alimente, am mers la Lidl, Penny și Mega Image. Când aveam poftă mare de KFC, făceam un ocol rapid la drive-ul de la Băneasa. De fiecare dată plăteam contactless cu smartphone-ul. Astfel, am redus riscurile atât pentru noi, cât și pentru persoanele care ne-au servit sau ne-au urmat la cumpărături.

  Întotdeauna, recomandat este să ne gândim și la cei din jur. Dacă refuzăm să luăm unele decizii pentru noi, măcar să o facem pentru cei din jur. Nu știi niciodată când cineva vulnerabil vine în urma ta la casa din supermarket. Tu ești un simplu purtător de virus, iar pentru respectiva persoană se poate dovedi fatal.

  Pentru plățile cu telefonul nu a trebuit să am la mine niciun portofel sau card

  Asta e una dintre cele mai frumoase părți la plata cu telefonul. Trebuie doar să ai aplicațiile Orange Money și Orange Pay instalate pe telefonul Android sau Orange Money și Apple Pay, dacă ai iPhone. Deblochezi ecranul telefonului, activezi funcția NFC, și faci plata. Nu trebuie să atingi telefonul de nicio suprafață, nu îl introduci în POS – doar îl aduci deasupra POS-ului, sunt retrași banii și ești notificat că plata s-a efectuat.

  Inclusiv când am comandat de la eMAG cu ridicare de la EasyBox Penny Market am plătit cu telefonul. Am plecat de acasă echipată corespunzător, doar cu telefonul în buzunar. Am scanat codul pentru comandă la EasyBox, am plătit cu telefonul și mi-am ridicat produsele.

  Așa, nu am intrat în contact cu nicio persoană, iar plata a fost efectuată la ridicarea produselor. Puteam inclusiv să achit online cu cardul, dacă doream asta. Însă, am optat pentru plata cu telefonul pentru că deja a devenit o obișnuință. Și, sinceră să fiu, nici nu mai știu dacă am cardul Orange Money în portofel sau e la Cristi.

  Ce fel de tranzacții cu Orange Money am mai avut în cele două luni

  Am făcut un transfer în euro pentru rata la casă. Cursul s-a dovedit a fi mai bun decât la banca la care am creditul. Apoi, am transferat o sumă în lei surorii mele, pur și simplu introducând numărul ei de telefon în transferul Orange Money. Mai precis, am selectat beneficiarul din lista de contacte, am introdus suma, iar în câteva secunde banii au ajuns la ea.

  Pentru toate tranzacțiile despre care v-am vorbit astăzi, nu am plătit niciun comision. În vreme ce, la plata facturilor Orange mi s-au întors în cont, ca în fiecare lună, 10%. Condiția, pentru cei care nu știu deja, este să ai 500 lei în cont pe lună și să faci două tipuri de plăți din aplicație.

  Îndemn pe cât mai mulți dintre cei care îmi citesc articolele să adopte plata cu cardul. Să opteze pentru serviciul financiar digital care oferă cele mai bune beneficii și să reducă riscurile de îmbolnăvire atunci când fac cumpărături.

  Contul Orange Money, spre exemplu, se deschide în câteva minute daca esti abonat Orange. Descarci aplicația Orange Money și îți faci cont. Iar imediat ce ți se aprobă aplicarea, pui bani în cont și începi să faci plăți. Nici măcar nu ai nevoie de card fizic pentru a face asta. Iar dacă îți dorești totuși un card fizic, îl poți primi gratuit acasă în câteva zile sau mergi să îl ridici dintr-un Orange Shop.

  Dacă experiența mea e o sursă de inspirație pentru voi, vă las mai jos link-uri către primii pași spre schimbarea în modul în care cheltuiți banii. Orice alte întrebări aveți, nu ezitați să îmi scrieți în comentarii sau să veniți LIVE cu noi pe YouTube Noobz în fiecare luni de la 20:00.

  Tot ce trebuie să știi despre Orange Money

  Descarcă Orange Money din Play Store sau App Store

  Cum deschizi un cont Orange Money

  Tipurile de card de debit Orange Money

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.