More

  Samsung introduce ambalajele eco-packaging

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung introduce ambalajele eco-packaging. Acesta facilitează reutilizarea cutiilor în care sunt împachetate noile modele de televizoare de tip lifestyle ale companiei. Noile ambalaje sunt disponibile pentru produsele „The Frame”, „The Serif” și „Sero“.

  Cutiile speciale din carton le permit utilizatorilor să transforme ambalajul în care au venit televizoarele în piese de mobilier mici și versatile, încurajând astfel reutilizarea lor. Cartonul gros ondulat din care este alcătuit ambalajul poate fi folosit pentru a construi mese de dimensiuni mici și rafturi. Instrucțiunile de asamblare pot fi accesate prin scanarea codurilor QR de pe exteriorul cutiei.

  Designerii de la Samsung Electronics Business Display au căutat „nu doar să dezvolte un produs excepțional, ci și să pună în aplicare promisiunea Samsung cu privire la sustenabilitate.

  Mulți dintre utilizatorii care achiziționau televizoarele, cumpărau în plus și sertare sau dulapuri suplimentare în care să-și stocheze accesoriile acestora. „Având în vedere acest lucru, am început să studiem produsele din carton ondulat aflate pe piață și să luăm contact cu producătorii de mobilă de mici dimensiuni.”, a explicat designerul Jonathan Whang.

   „Dot Pattern” Matrix Design – Do It Yourself într-o manieră extrem de ușoară

  Obiectivul designerilor a fost acela de a dezvolta un produs care nu numai să îndeplinească standardul de aspect, dar care să fie ușor de utilizat și durabil. La început, designerii s-au gândit să taie liniile de ghidare de pe carton și să ofere instrucțiuni tipărite. Apoi, și-au dat seama că astfel de metode ar putea limita numărul metodelor de construcție. Astfel, au luat în calcul și faptul că pot exista daune la livrare.

  În cele din urmă, designerii au venit cu ideea designul-ului „dot pattern”.

  Pentru o asamblare mai ușoară, am decis să tipărim cinci puncte care să servească drept unitate de măsură. Acest lucru face ca asamblarea propriului mobilier din material reciclat să fie mult mai intuitivă și, în plus, face ca mobilierul să arate bine odată ce este construit.”, a explicat Yoon.

  „Codurile QR vă permit să accesați rapid manualele de construcție, fără a fi nevoie să instalați o aplicație. Formatul electronic facilitează adăugarea și modificarea planurilor.”, a relatat Sungdo Son.

  Samsung introduce ambalajele eco-packaging: Sustenabilitate și inovație

  Am fost nevoiți să ne schimbăm strategia de mai multe ori înainte să ajungem la o soluție finală care să bifeze toate cerințele.”, a explicat Whang.

  Deși ambalajul ecologic nu echivalează cu o reducere drastică a deșeurilor de hârtie, sperăm că eforturile noastre vor reuși să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește problema actuală de mediu.” Această inițiativă  a adus echipei premiul „CES Innovation Award” în 2020.

  Mai mult, povestea inițiativei ambalajului ecologic nu se oprește aici. „Lucrăm cu Dezeen, o revistă de design de lifestyle cu sediul în U.K., pentru a organiza o competiție de design cu ambalaje ecologice, care va fi deschisă tuturor, indiferent de țară. Participanților li se va cere să creeze modele pentru diferite tipuri de ambalaje ecologice, folosind materiale ecologice și carton ondulat.”, relatează Son.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.