Apple a mutat o parte din producție din China în Vietnam

Muche Ecaterina
- 25.05.2020, 17:34 în Accesorii
6

SHARES
Apple a mutat o parte din producție din China în Vietnam

Apple a mutat o parte din producție din China în Vietnam. Mesajele „made in Vietnam” apar acum pe unele carcase de încărcare AirPod.

Pe unele carcase Apple AirPods Pro se arată acum că noile căști sunt asamblate în Vietnam, potrivit unor rapoarte. Un utilizator de Twitter, mai multe rapoart de pe forumurile MacRumors și un angajat al The Verge care a achiziționat recent o pereche de căști, arată că Apple ar putea să-și reducă dependența de fabricația chineză. De obicei, unitățile AirPods Pro conțin un mesaj pe spatele ambalajului prin care se arată că dispozitivul a fost asamblat în China.

Apple a mutat o parte din producție din China în Vietnam

Apple asambleză marea majoritate a produselor sale în China. Dar compania s-a arătat interesată și chiar a făcut investiții considerabile în țări din afara Chinezi pentru a diversifica producția. Acest lucru se datorează parțial efectelor pandemiei COVID-19, precum și războiului comercial continuu dintre SUA și China.

Acest război comercial a dus la impunerea unor tarife pentru unele produse și componente Apple. De asemenea, a dus la diferite presiuni asupra eforturilor de lobby ale CEO-ului Apple, Tim Cook la administrația Trump. Încă din 2017, Apple a început să asambleze și câteva modele de iPhone în India.

În februarie, de exemplu, Apple a emis o notă de investitor rară. Prin aceasta se arată că oferta mondială de iPhone va fi „restricționată temporar”. Asta pentru că partenerii săi de producție din China s-au retras în urma izbucnirii pandemiei. Nikkei a raportat în iulie anul trecut că Apple avea în vedere mutarea unei părți din producție în Vietnam.

Nu este clar în ce măsură AirPods Pro este fabricat în Vietnam sau dacă Apple intenționează să producă mai multe produse în această țară. Cu toate acestea, The Information a raportat marți că intenționează să folosească fabrici din Vietnam pentru fabricarea unor căști over-ear, încă nelansate. Asta, deși Apple pare să producă și unele căști în China. Apple nu a comentat informația la solicitarea The Verge.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!