More

  Microsoft concediază jurnaliștii pentru a-i înlocui cu AI

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft concediază jurnaliștii pentru a-i înlocui cu AI. Microsoft News și MSN sunt conduse din ce în ce mai mult de roboți.

  Microsoft concediază zeci de jurnaliști și editorii din organizațiile sale Microsoft News și MSN. Concedierile fac parte dintr-o decizie a Microsoft de a se baza pe inteligența artificială. În special pentru a alege știrile și conținutul prezentat pe MSN.com în browserul Microsoft Edge și în diferitele aplicații Microsoft News. Mulți dintre angajații afectați fac parte din divizia Microsoft SANE și sunt contractați ca editori pentru a alege conținutul.

  „La fel ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat.”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft într-un comunicat. „Acest lucru poate duce la creșterea investițiilor în unele locuri și, din când în când, la reimplementare în altele. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii.”

  Microsoft concediază jurnaliștii. Disponibilizările nu sunt legate de pandemie

  Însă, companiile mass-media din întreaga lume au fost afectate în urma pandemiei Covid-19.

  Business Insider a raportat prima dată disponibilizările vineri și spune că în SUA sunt afectate aproximativ 50 de locuri de muncă. Pierderile de locuri de muncă din Microsoft News afectează și echipele internaționale. The Guardian raportează aproximativ 27 de angajați concediați în Marea Britanie. Asta după ce Microsoft a decis să înceteze să folosească oameni pentru a curața articole pe paginile de pornire.

  Microsoft este prezent în media de mai bine de 25 de ani, după lansarea MSN până în 1995. La lansarea Microsoft News, Microsoft a dezvăluit că are „peste 800 de editori care lucrează din 50 de locații din întreaga lume.”

  Microsoft a avansat treptat către AI pentru activitatea sa Microsoft News în ultimele luni și a încurajat editorii și jurnaliștii să folosească AI. Microsoft a folosit AI pentru a scana conținut, apoi pentru a prelucra și filtra și chiar a sugerat fotografii pentru editori prin AI. Microsoft folosise editorii pentru a reda povești de top dintr-o varietate de surse pentru a fi afișate pe Microsoft News, MSN și Microsoft Edge.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.