More

  Trump oprește finanțarea OMS (Organizația Mondiale a Sănătății)

  Trump oprește finanțarea OMS (Organizația Mondiale a Sănătății). Înlăturarea finanțării ar putea încetini eforturile globale pentru sănătate.

  Statele Unite pune punct relației cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat președintele Trump într-o conferință de presă.

  „China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății.”, a declarat Trump. „Le-am detaliat reformele pe care trebuie să le facă și am interactionat direct cu ei, dar au refuzat să acționeze”.

  Înainte de această decizie, Trump a stopat finanțarea către OMS, susținând că organizația a cedat presiunii din China. Trump spune că a avut prea multă încredere în informațiile lor timpurii despre răspândirea coronavirusului. De asemenea, el a ridicat problema criticilor cu privire la interdicțiile de călătorie.

  Trump oprește finanțarea OMS – La ce consecințe ne putem aștepta

  Experții spun că, în cazul în care SUA rupe legăturile cu OMS, ar putea exista consecințe catastrofale asupra sănătății publice globale. SUA contribuie cu sute de milioane de dolari. „Este chiar suprarealist să avem această conversație, pentru că este greu să înțelegem ce implicațiile massive vor exista.”, a declarat Rebecca Katz, directorul Centrului pentru Științe și Securitate Mondială a Sănătății de la Universitatea Georgetown.

  Acțiunea ar putea, de asemenea, să afecteze răspunsul global la COVID-19. OMS este organul central de coordonare pentru situații de urgență de sănătate publică globală. În prezent, organizația desfășoară un studiu clinic internațional care investighează medicamente care ar putea trata COVID-19.

  OMS a fost epicentrul în stimularea răspunsului timpuriu la boală. Aceasta a declarat urgența globală de sănătate publică în ianuarie. De asemenea, răspunsul la pandemie în țările subdezvoltate este coordonat în continuare de OMS. Aproximativ 6 milioane de oameni din întreaga lume au contractat virusul, iar peste 360.000 au murit.

  Eforturile OMS sunt însoțite de eforturile companiilor de tehnologie precum Apple și Google, dar și de către eforturile interne ale țărilor afectate. Au fost dezvoltate sisteme de tracking ce sunt deja active în țări precum Qatar, Australia sau Singapore.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here