More

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone. Aplicația nu mai este disponibilă în Google Play Store. Aplicația „Remove Chinesse Apps” a fost eliminată deoarece încălca politica Google cu privire la comportamentul înșelător al aplicațiilor.

  Remove Chinesse Apps este o aplicație dezvoltată de programatori indieni. Aceasta promite să șteargă absolut toate aplicațiile chinezești de pe smartphone. Google a confirmat pentru publicația Gadgets 360 faptul că aplicația a fost eliminată din Google Play Store. Motivul este încălcarea politicilor de comportament înșelător. Această politică interzice aplicațiilor să încurajeze sau să inducă în eroare utilizatorii cu scopul de a elimina sau dezactiva aplicații terțe.

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone

  Eliminarea aplicației vine într-un moment delicat. La granița Himalaya are loc o dispută care a declanșat un sentiment anti-chinezesc în India. Potrivit publicației TechCrunch, situația a degenerat într-atât încât vedete din India îndeamnă fanii să șteargă aplicațiile chinezești. Între aplicații se numără și TikTok. Această mișcare pare a fi susținută înclusiv de partidul majoritar din India, BJP.

  Înainte de a fi eliminat din Google Play Store, aplicația Remove Chinesse Apps a devenit extrem pe populară în India. Publicația Reuters menționează faptul că s-au înregistrat peste 5 milioane de descărcări de la finalul lunii mai. De asemenea, aplicația s-a poziționat în topul trending al aplicațiilor gratuite din India.

  Aplicația funcționa prin simpla scanare a smartphone-urilor și identificarea aplicațiilor chinezești. După ce identifica aplicațiile, utilizatorului îi erau oferite opțiunile fie de păstrare, fie de e,liminare a acestora. Dacă nu erau identificate nicio aplicație chinezească, utilizatorului i se afișa mesajul „Ești grozav, nu au fost găsite aplicații chinezești”.

  Din cauza tensiunilor dintre China și India, utilizatorii indieni și-au îndreptat furia către aplicații. Cea mai afectată aplicație este TikTok, care a determinat lansarea unei alternative indiene denumită Mitron. Cu toate acestea, Mitron a fost eliminată din Google Play Store pentru încălcarea politicilor companiei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.