More

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone. Aplicația nu mai este disponibilă în Google Play Store. Aplicația „Remove Chinesse Apps” a fost eliminată deoarece încălca politica Google cu privire la comportamentul înșelător al aplicațiilor.

  Remove Chinesse Apps este o aplicație dezvoltată de programatori indieni. Aceasta promite să șteargă absolut toate aplicațiile chinezești de pe smartphone. Google a confirmat pentru publicația Gadgets 360 faptul că aplicația a fost eliminată din Google Play Store. Motivul este încălcarea politicilor de comportament înșelător. Această politică interzice aplicațiilor să încurajeze sau să inducă în eroare utilizatorii cu scopul de a elimina sau dezactiva aplicații terțe.

  Google elimină aplicația care șterge aplicațiile chinezești din smartphone

  Eliminarea aplicației vine într-un moment delicat. La granița Himalaya are loc o dispută care a declanșat un sentiment anti-chinezesc în India. Potrivit publicației TechCrunch, situația a degenerat într-atât încât vedete din India îndeamnă fanii să șteargă aplicațiile chinezești. Între aplicații se numără și TikTok. Această mișcare pare a fi susținută înclusiv de partidul majoritar din India, BJP.

  Înainte de a fi eliminat din Google Play Store, aplicația Remove Chinesse Apps a devenit extrem pe populară în India. Publicația Reuters menționează faptul că s-au înregistrat peste 5 milioane de descărcări de la finalul lunii mai. De asemenea, aplicația s-a poziționat în topul trending al aplicațiilor gratuite din India.

  Aplicația funcționa prin simpla scanare a smartphone-urilor și identificarea aplicațiilor chinezești. După ce identifica aplicațiile, utilizatorului îi erau oferite opțiunile fie de păstrare, fie de e,liminare a acestora. Dacă nu erau identificate nicio aplicație chinezească, utilizatorului i se afișa mesajul „Ești grozav, nu au fost găsite aplicații chinezești”.

  Din cauza tensiunilor dintre China și India, utilizatorii indieni și-au îndreptat furia către aplicații. Cea mai afectată aplicație este TikTok, care a determinat lansarea unei alternative indiene denumită Mitron. Cu toate acestea, Mitron a fost eliminată din Google Play Store pentru încălcarea politicilor companiei.

  URMĂREȘTE-NE

  16,069FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here