More

  Twitter șterge 170.000 de conturi conturi susținute de stat

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Twitter șterge 170.000 de conturi conturi susținute de stat cu sediul în China, dar și alte 8.000 din Turcia și Rusia.

  Cea mai recentă acțiune Twitter a fost marcată de ștergerea a 32.242 de conturi susținute de stat. Conturile aveau legături cu Republica Populară Chineză, Rusia și Turcia. Toate conturile au fost suspendate pentru încălcarea politicii de utilizare a platformei. Informațiile au fost publicate pe blogul companiei Twitter.

  Toate conturile vor fi înregistrate într-o arhivă a operațiunilor informaționale legate de stat. Twitter susține că această arhivă ar fi unică în această industrie.

  Dintre cele 32.243 de conturi șterse, 23.750 aveau legături cu Republica Populară Chineză. Potrivit informațiilor oferite de Twitter, acestea răspândeau subiecte geopolitice care favorizau Partidul Comunist Chinez. De asemenea, acestea împingeau informații înșelătoare despre dinamica politică din Hong Kong.

  Twitter șterge 170.000 de conturi conturi susținute de stat cu sediul în China

  Aceste conturi erau susținute de alte 150.000 de alte conturi care aveaui ca scop viralizarea și impulsionarea conținutului. Acele conturi au fost șterse, dar nu vor fi adăugate la arhivă.

  Conturile care aveau legături cu Republica Populară Chineză se concentra foarte mult pe Hong Kong. Potrivit Reuters, aceștia promovau mesaje despre pandemia coronavirus, Taiwan și miliardarul chinez exilat.

  Conturile ar fi avut legături cu alte operațiuni care deserveau un stat. Aceste conturi au fost eliminate anul trecut de Twitter, Facebook și YouTube pentru activități de dezinformare despre Hong Kong.

  Și o rețea formată din 7.340 de conturi din Turcia a fost anihilată și adaugată la arhivă. Twitter susține că acestea raspândeau subiecte favorabile partidului AK și afișau susținere pentru președintele Edogan. Alte 1.152 de conturi, care aveau legături cu Current Policy, au fost eliminate. Current Policy este un website de știri din Rusia, care era implicat în propagandă politică susținută de stat. Aceste conturi promovau Partidul Rusia Unită și atacau disidenții politici.

  Nu este prima acțiune de acest fel, pe care Twitter o întreprinde. Facebook și Google au combătut o serie de campanii de dezinformare, care erau susținute de stat. Chiar Facebook a început etichetarea publicațiilor care sunt controlate de stat.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.