More

  Google înlătură 106 extensii malițioase din Chrome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google înlătură 106 extensii malițioase din Chrome pentru colectare de date sensibile ale utilizatorilor. O firmă de securitate a identificat 111 extensii care colectează date sensibile ale utilizatorilor.

  Cele 106 extensii înlăturate de Google fac parte dintre cele 111 identificate ca fiind malițioase de către Awake Security. Întreg raportul a fost publicat de firma de securitate pe site-ul său.

  Awake Security spune că aceste extensii sunt prezentate ca instrumente pentru îmbunătățirea căutărilor web, conversia fișierelor între diferite formate, ca scanere de securitate și multe altele. Când în realitate, extensiile conțin cod pentru a ocoli scanările de securitate Chrome Web Store de la Google. Cum de altfel, codul permite să fie efectuate capturi de ecran, citirea clipboardului și colectarea de cookie-uri de autentificare.

  Google înlătură 106 extensii malițioase

  Un pericol destul de mare este că aceste aplicații aveau posibilitatea să monitorizeze apăsările de taste ale utilizatorilor. Acest lucru ar fi permis inclusiv urmărirea tastării parolelor.

  Awake spune că toate extensiile au fost create de același actor rău-voitor. Însă, compania nu a reușit să îl identifice pe acesta.

  Legătura dintre extensii este că au trimis datele utilizatorului înapoi la domeniile înregistrate prin intermediul registratorului de domenii GalComm.

  Mai mult, Awake spune că multe extensii au apărut pentru a partaja aceeași grafică și codebase, cu ușoare modificări. În unele cazuri, extensiile aveau chiar același număr de versiune și aceleași descrieri, a explicat compania în raportul său.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.