More

  TikTok este interzisă în SUA și se retrage din Hong Kong

  TikTok este interzisă în SUA și se retrage din Hong Kong. De asemenea, recent, aplicația a fost interzisă în India. Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat pentru Fox News la începutul acestei luni că Statele Unite are ”cu siguranță în vedere” să interzică TikTok. Motivul invocat de reprezentantul american este acela că guvernul de la Beijing ar putea folosi aplicația drept instrument de supraveghere și propagandă.

  TikTok a anunțat recent că se retrage din Hong Kong. Asta întrucât vorbim despre o regiune care experimentează un val de control fără precedent din partea guvernului de la Beijing. Schimbarea a venit în urma promulgării legii pentru securitatea națională.

  TikTok este interzisă în SUA și se retrage din Hong Kong

  ”În lumina evenimentelor recente, am decis să încheiem operațiunile aplicației TikTok în Hong Kong.”, declară un reprezentant TikTok. În afară de acest scurt anunț, compania a refuzat să comenteze cu privire la decizie.

  Fondatorul ByteDance, Zhang Yiming a lucrat să scoată TikTok de sub cenzura Beijing. Printre eforturile depuse se numără și data center-ul pe care TikTok îl deține în afara Chinei și la care autoritățile chineze nu ar avea acces.

  TikTok spune că avea 150.000 de utilizatori în Hong Kong în septembrie anul trecut. De altfel, o cotă neglijabilă dat fiind că aplicația a fost descărcată la nivel global de 2 miliarde de ori.

  Mulți văd decizia TikTok de a ieși din Beijing ca o respingere a cenzurii chineze, în vreme ce alții sunt de părere că ByteDance nu face decât să câștige timp pe piața din Hong Kong.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here