More

  O alternativă la colonoscopia tradițională

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Oricine a făcut o colonoscopie știe că este o procedură lungă și destul de incomodă. Însă, există semne că în curând vom avea o alternativă la colonoscopia tradițională.

  Pentru a se pregăti, mulți medici sfătuiesc pacienții să se supună anumitor diete sau restricții. Adesea implicând laxative orale sau limitând alimente solide câteva zile înainte de testare.

  Examinarea propriu-zisă durează aproximativ 30 – 60 minute. Pacientului îi sunt administrate medicamente, de regulă, care să îl ajute să se relaxeze în acest timp. Pacientul se întinde pe partea stângă, în timp ce medicul introduce un tub lung, flexibil. Acesta trece prin colon și trimite imagini pentru a verifica anomaliile.

  Pacientul poate simți crampe în timpul acestei proceduri. Însă, tot acest disconfort este necesar pentru a stabili dacă există creșteri anormale sau alte probleme pe plan intern care provoacă dureri abdominale, sângerare rectală sau alte simptome.

  O alternativă la colonoscopia tradițională

  Pe măsură ce domeniul medical progresează, experții lucrează la modalități de îmbunătățire a procedurilor.

  Pentru colonoscopie tot ceea ce presupune această noua procedură este ingurgitarea unei capsule mare și diferiți senzori așezați pe abdomen, care sunt atașați apoi la o centură portabilă care poate fi purtată peste cămașă.

  Endoscopia prin capsulă

  Brazilia a aprobat această tehnologie în urmă cu aproape patru ani și acum devine tot mai des întâlnită în alte laboratoare și centre de diagnostic din întreaga lume. Programul de sănătate digestivă Loyola Medicine este primul de acest fel din Chicago care oferă această metodă.

  În loc să introducă un tub cu o cameră foto, medicul oferă pacientului o capsulă cu un dispozitiv de fotografiat în interiorul acesteia. Pacientul o înghite, iar pilula face mii de poze, în timp ce își face drum prin intestin și le transmite unui centru de date pe care pacientul îl poartă în jurul taliei.

  Beneficiul major este că poate verifica părți ale intestinului pe care nu le poate atinge o colonoscopie tradițională, precum intestinul subțire.

  De ce este necesară colonoscopia prin capsulă?

  Există o multitudine de motive pentru care un medic ar prescrie această procedură. Una dintre cele mai frecvente este diagnosticarea cancerului. Cancerul colorectal este a doua cauză de deces prin cancer la bărbați și a treia la femei. Detectarea timpurie este vitală pentru a reduce rata mortalității.

  Riscurile unei colonoscopii prin capsulă

  În general, aceasta este considerată o procedură foarte sigură, dar există câteva riscuri. O teamă pe care o au mulți oameni când aud despre acest proces este că această capsulă se va „bloca” în tractul digestiv în loc să plece în mișcare intestinală.

  Este un risc mic, dar este mai probabil să apară în cazul persoanelor cu tumori, restricții, chirurgii, intervenții chirurgicale în acele zone sau alte condiții care determină o restrângere a tractului digestiv.

  Dacă acest lucru este un motiv de îngrijorare, medicul va face verificările necesare înainte de a prescrie procedura.

  Cu toate acestea, acest risc este mic, iar o colonoscopie prin capsule este mai confortabilă și mai puțin intruzivă decât cea tradițională. Ce părere ai, poate endoscopia capsulelor să înlocuiască o colonoscopie?

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.