More

  Samsung Odyssey G7 nu a dezamăgit

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung Odyssey G7 face parte din noua gamă de monitoare de gaming. Samsung a dezvoltat o pasiune pentru ecranele curbate. Curbura o regăsim atât la televizoare, cât și la monitoare. În cazul televizoarelor, sunt un pic sceptic când vine vorba de unghiurile de vizionare. Nu știu cât de avantajați sunt cei care nu stau fix pe centrul televizorului. Dar nu despre televizoare vreau să vorbesc. Asta pentru că subiectul este monitorul Samsung Odyssey G7 de 27 inch, pe care l-am folosit aproape 3 săptămâni.

  După cum știți, am mai testat și alte monitoare curbate, iar preferatul meu a fost monitorul Samsung C43J890DKU, curbat, cu diagonal de 43 de inch. În cazul monitoarelor, curbura este mult mai utilă, iar prezența ei are mai mult sens. Asta pentru că studiile ne arată că această curbură ajută foarte mult, oferind aceeași distanță focală, oriunde ai direcționa privirea pe suprafața ecranului. Astfel, fie că te uiți pe centrul monitorului, fie că privirea se află pe marginea din stânga sau din dreapta a monitorului, distanța de la monitor la ochi este aceeași. Sau, mă rog, aproape aceeași. Lucru care nu este valabil și în cazul monitoarelor plate.

  Dar haideți să luăm, pas cu pas, fiecare funcționalitate cu care se mândrește acest produs. Iar eu vă voi spune și cum mi s-a părut mie ca experiență de utilizare.

  Samsung Odyssey G7: Curbarea 1000R îmbunătățește considerabil experiența de vizionare

  Pentru că am menționat mai devreme curbarea, voi începe cu ea. Asta și pentru că, personal, mi se pare cea mai interesantă caracteristică. Este primul monitor de gaming de 1000R din lume, cu o rază de curbură de 1000 milimetri. De ce este atât de importantă această curbare? Nu doar că vizionarea de aproape oferă o distanță focală constantă, dar nu obosește ochiul. De ce spun asta?

  Ați observant cum funcționează orice camera video? ori de câte ori comuți focalizarea de pe un obiect apropiat pe un obiect depărtat, chiar și la o distanță de doar câțiva centimetri, camerei îi ia puțin timp să focalizeze obiectul. Dacă avem mai multe obiecte care sunt în același plan focal, respectiv distanță focală, camera nu va mai fi nevoită să focalizeze, iar elementele ies foarte clar.

  Odyssey G7 Curbarea de 1000 de milimetri

  Același principiu se aplică și ochiului uman. Dacă este nevoit să focalizeze de foarte multe ori, atunci ochiul obosește rapid, iar privirea nu mai focalizează corect. Această curbură este adaptată câmpului vizual. Astfel, nu doar că oferă o experiență bună de vizionare, dar îți protejează și ochii de oboseala excesivă. Mai ales că vorbim despre un monitor de gaming, unde elementele sunt peste tot pe ecran. Mai ales dacă joci MOBA sau MMO și trebuie să fii atent la mai multe countere.

  Deși este un monitor de gaming, nu l-am testat excesiv în jocuri. Asta și din cauza timpului limitat pe care îl avem. Mai mult am lucrat la el, ba chiar foarte mult. Ce am observat este că, într-adevăr, privirea mea a fost mult mai odihnită, în sensul în care uitam să fac pauze de la calculator. De obicei făceam pauze vrând-nevrând, când începeam să nu mai focalizez prea bine. Tocmai de aceea, consider curbarea 1000R o necesitate, nu un moft.

  Samsung Odyssey G7: Panelul QLED și rata de împrospătare de 240Hz aduc o calitate superioară a imaginii

  Nu cred că mai are rost să aprofundez subiectul QLED. Mai ales pentru că l-am tratat de foarte multe ori, din toate punctele de vedere. Mi-a plăcut foarte mult luminozitatea display-ului. Nu a existat niciun moment în care să fie nevoie să „mijesc” ochii sau să mă încrunt pentru a focaliza pe un element. Nici vorbă.

  Monitorul oferă o imagine foarte clară, vie, culorile sunt saturate, dar nu suprasaturate. Îmi place foarte mult și funcționalitatea de „Black Equalizer”, pe care o regăsim și pe acest model. În funcție de jocul pe care îl rulezi, poți ajusta această setare pentru a beneficia de cea mai potrivită imagine. Pentru că, dacă am învățat un lucru, acela este că fiecare avem gusturi diferite. Foarte rar vezi doi utilizatori cu aceleași setări, indiferent de dispozitivul vizat. Tocmai de aceea, setările se modifică rapid, prin intermediul meniului.

  Black Equalizer

  De asemenea, HDR600 oferă mai mult contrast, cu nuanțe mai profunde de negru și alb mai strălucitor. Așa cum ne-a obișnuit QLED-ul. În scenele întunecate vedem cel mai bine acest constrast și cum influențează pozitiv experiența de vizionare.

  Samsung Odyssey G7 - G-Sync

  Monitorul are o rezoluție WQHD, respectiv 2560×1440 pixeli, iar raportul este de 16:9. Rata de răspuns de 1ms este tot ce au nevoie pasionații de shootere. Mai mult, compatibilitatea G-Sync menține unitatea de procesare grafică și ecranul sincronizate. Astfel sunt eliminate asperitățile, lag-ul și tremurul imaginii. Scenele de joc cu acțiune rapidă și complexă sunt stabile și fără întârziere în redare.

  Personal am jucat foarte mult League of Legends și vă pot spune că am simțit diferența de rată de împrospătare de la 60Hz la 240Hz. Este cu totul altceva. Dar asta nu numai în joc, ci și în alte programe.

  Designul este futurist cu iluminare RGB discretă

  Gama Odyssey vine cu un design desprins din filmele SF. Știu, este un clișeu, dar când mă uit la spatele monitorului, îmi amintește de nava din seria Alien. Sunt toate acele nervuri care pleacă de la „nucleul central” și se extind spre margini. Comparațiile pot continua, dar aș rămâne foarte rapid fără clișee. Ați prins ideea.

  Samsung Odyssey G7 Iluminare

  Îmi place foarte mult că funcționalitatea nu a fost sacrificată pentru design. Modelul G7 Odyssey maschează cablurile în piciorul monitorului. Adio „mațe” vizibile și care atârnă inutil. La acest capitol sunt extrem de mulțumit. Am ajuns și la porturi. Vă pot spune că G7 nu duce lipsă de porturi. Are 2 porturi DisplayPort, 1 port HDMI, USB Hub și 2 porturi USB.

  Iar pentru că am ajuns și la Iluminarea RGB, apreciez faptul că este discretă. Sunt doar 4 elemente cu iluminare RGB. Două frontale, ringul de pe spatele monitorului, care este și cel mai mare, iar ultimul este logo-ul amplasat în partea stângă, pe spatele monitorului.

  Din meniul poți să pornești sau să oprești iluminarea RGB, iar tot de aici poți dicta și schema de culori și jocul de lumini. Ai multe variante dintre care poți alege. Eu sunt mai leneș și am ales varianta curcubeu, care se schimbă periodic. Aceeași schema de culori o am setată și pentru memoria RAM și SSD-ul echipat cu iluminare RGB. Merg la șigur.

  Suprafața pe care o ocupă piciorul

  La capitolul dimensiune, pentru mine diagonala de 27 inch nu este una mare. Cu toate acestea, trebuie să știți că picioarele monitorului ocupă destul de mult spațiu, comparativ cu alte monitoare. „De vină” este si curbarea, construcția și alți factori. Este, totuși, un monitor de gaming. De obicei, gamerii au suprafețe destul de generoase pentru monitor și periferice, deci publicul țintă este asigurat din acest punct de vedere.

  Samsung Odyssey G7: Preț, disponibilitate și concluzii

  Probabil că unii ar spune că am fost destul de laudativ cu acest monitor. Posibil. Dar la un preț de aproximativ 2800 lei ar fi fost și culmea să nu livreze. Ar fi fost o problemă să îmi lase lucruri de care să nu fiu mulțumit.

  De obicei, la astfel de produse, majoritatea celor care fac recenzii încep să mai adauge pe el lucruri, de parcă ar fi la un dealership auto. „Ar fi fost fain să aibă boxe integrate, poate un suport de pahar, dar de ce nu are și joystick în loc de rotiță”, iar lista poate continua.

  Eu nu voi face asta. Singura problemă pe care o am este cu diagonala, dar, din nou, asta ține de preferințe. O diagonală mai mare m-ar ajuta, dar nu pe formatul 16:9. Odyssey G7 este disponibil și cu o diagonală de 32 inch, dar, din nou, pe formatul de 16:9. Cred că este mult mai util pentru mine formatul super ultra-wide. Un astfel de format găsim la modelul Odyssey G9 de 49 inch.

  În rest, mi-a plăcut experiența pe care am avut-o cu monitorul Samsung Odyssey G7. Chiar am simțit diferența pe care o aduce experienței de utilizare raza de curbură de 1000 milimetri . Din punctul meu de vedere, în ceea ce privește monitoarele, ecranele curbate sunt o investiție care merită. Fie că vorbim despre gaming, fie că vorbim despre productivitate. Este următorul nivel.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.