More

  NVIDIA cumpără ARM pentru 40 de miliarde de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NVIDIA cumpără ARM. Anunțul vine chiar de la NVIDIA care spune că a achiziționat ARM pentru 40 de miliarde de dolari. Achiziția va face ca NVIDIA să fie o prezență și mai puternică pe piața de calculatoare.

  Cu ajutorul companiei de design pentru semiconductori, NVIDIA va merge un pas mai departe și pe tehnologia AI. Asta atât pentru smartphone-uri, cât și pentru PC-uri sau mașini autonome. ARM va primi suport pentru eforturile R&D, dar și acces la întreaga suită de produse NVIDIA.

  NVIDIA spune că va construi un supercomputer cu CPU ARM în birourile din Cambridge. ”AI este cea mai puternică forță de tehnologie din vremea noastră și a lansat un nou val de computing.”, spune CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang.

  ”În anii ce vor urma, trilioane de computere cu AI vor crea un nou internet-of-things care este de mii de ori mai mare decât IoT-ul de astăzi. Combinația noastră va crea o companie poziționată fabulos pentru noua eră AI.”

  NVIDIA cumpără ARM, dar nu se vor schimba multe pentru moment

  NVIDIA a anunțat că nu va păstra tehnologia ARM doar pentru ea. Compania a confirmat că ARM își păstrează modelul de licență deschisă și clienții obișnuiți. Categoric, NVIDIA are un avantaj pe care competitorii AMD nu îl au, ceea ce lansează premise interesante pe piața de design de cipuri.

  NVIDIA și ARM au încheiat procedurile de achiziționare, iar tranzacția ar trebui să se încheie în 18 luni. Desigur, înainte de toate va trebui să treacă de aprobările SUA, UK, EU și China.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.