Mozilla renunță la Firefox Send și Notes

Mădălina Gănescu
- 18.09.2020, 11:16 în Aplicaţii
6

SHARES
Mozilla renunță la Firefox Send și Notes

Mozilla renunță la Firefox Send și Notes. Compania a anunțat că nu va mai oferi suport pentru Notes începând cu luna noiembrie. Firefox Send a fost introdusă în 2017. Aceasta permitea utilizatorilor să partajeze documente criptate.

La începutul verii acestui an, Mozilla a văzut că unii utilizatori rău-voitori au început să folosească Send pentru atacuri de phishing și pentru a livra malware. Astfel, compania a decis să dezactiveze serviciul. La acel moment, Mozilla a spus că va relansa funcția mai târziu anul acesta după ce va adăuga capacități mai bune de raportare. Însă, în cele din urmă s-a răzgândit.

Mozilla renunță la cele două servicii și explică de ce

”În ultima perioadă, pe măsură ce am cântărit costul portofoliului nostru general și al concentrării strategice, am luat decizia de a nu relansa serviciul.”, a spus Mozilla. Întrucât Send este deja offline, nu trebuie să faceți nimic pentru a vă pregăti pentru dezafectarea acestuia.

Celălalt instrument de la Mozilla este Firefox Notes. La fel ca Send, Notes a fost creată printr-un programde testare pilot mai vechi. Inițial a fost o soluție prin care Mozilla să încerce noi moduri de sincronizare a datelor criptate. Ulterior, compania a păstrat Notes ca instrument pe care să îl folosești pe Firefox și Firefox pentru Android.

În prima parte a lunii noiembrie, Mozilla spune că va renunța să mai ofere suport pentru aplicația Firefox Notes și serviciului de sincronizare. Dacă ai extensia instalată pe desktop, ai posibilitatea să exporți toate notele. După luna noiembrie, nu vei mai putea să instalezi extensia.

Prin decizia de a renunța la Firefox Send și Notes, Mozilla spune că se poate concentra pe produse precum recent lansatul serviciu de VPN.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!