More

  Spotify, Epic și alții se aliază împotriva politicilor Apple

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Spotify, Epic și alții se aliază împotriva politicilor Apple. Aceștia vor să forțeze Apple și Google să ”nu abuzeze de controlul de care se bucură”. Pe lângă Spotify și Epic Games s-au alăturat Match Group, Tile, Basecamp, Blix, Deezer și alții.

  Coaliția pentru Corectitudinea Aplicațiilor spune că ”Apple taxează consumatorii și distruge inovația.” Coaliția este deschisă pentru ”companii de toate dimensiunile, în orice industrie, care își iau angajamentul să protejeze alegerea consumatorilor, încurajarea concurenței și crearea unor condiții de concurență echitabile pentru toți dezvoltatorii de aplicații și jocuri la nivel local.”

  Pe site-ul CAA este notat faptul că Apple își folosește controlul asupra sistemului de operare iOS pentru a se favoriza, controlând produsele și caracteristicile disponibile consumatorilor. Apple cere producătorilor de echipamente să limiteze opțiunile, forțează dezvoltatorii să vândă prin App Store și chiar fură idei de la concurenți. Pentru a sprijini afirmația, coaliția vine cu două studii de caz din Tile și Kindle care ilustrează aceste comportamente monopoliste.

  ”Apple nu are monopolul smartphone-urilor, dar este greu de spus că nu au monopolul asupra utilizatorilor iOS … Dacă vrei să exiști pe mobile, trebuie să treci prin Apple ca gatekeeper.”, precizează David Barnard, dezvoltator independent.

  Viziunea Coaliției pentru Corectitudinea Aplicațiilor este împotriva politicilor Apple

  ”Cele mai populare platforme online din lume și magazinele de aplicații care guvernează accesul la acestea au devenit o poartă de acces critică către consumatorii de produse și servicii digitale din întreaga lume. Deși pot fi benefice atunci când sunt operate în mod echitabil, pot fi folosite și de proprietarii de platforme pentru a face rău dezvoltatorilor și consumatorilor.

  În timp ce autoritățile de aplicare a legii, autoritățile de reglementare și legiuitorii din întreaga lume încearcă să abordeze aceste probleme importante, noi, Coaliția pentru corectitudinea aplicațiilor, îi îndemnăm să recunoască faptul că fiecare dezvoltator de aplicații, indiferent de dimensiunea sau natura activității dezvoltatorului, are dreptul la un tratament echitabil de către aceste magazine de aplicații și proprietarii de platforme care le operează și ar trebui să li se acorde următoarele drepturi:

  1. Niciunui dezvoltator nu i se va cere să utilizeze exclusiv un magazin de aplicații sau să utilizeze servicii auxiliare ale proprietarului magazinului de aplicații, inclusiv sistemele de plată, sau să accepte alte obligații suplimentare pentru a avea acces la magazinul de aplicații.

  2. Niciun dezvoltator nu ar trebui să fie blocat de pe platformă

  Sau discriminat pe baza modelului de afaceri al unui dezvoltator, a modului în care acesta furnizează conținut și servicii sau dacă acesta concurează în vreun fel cu proprietarul magazinului de aplicații.

  3. Fiecare dezvoltator ar trebui să aibă acces în timp util la aceleași interfețe de interoperabilitate și informații tehnice pe care proprietarul magazinului de aplicații le pune la dispoziția propriilor dezvoltatori.

  4. Fiecare dezvoltator ar trebui să aibă întotdeauna acces la magazinele de aplicații, atâta timp cât aplicația sa îndeplinește standarde corecte, obiective și standarde de securitate, confidențialitate, calitate, conținut și siguranță digitală care nu discriminează.

  5. Datele unui dezvoltator nu ar trebui utilizate pentru a concura cu dezvoltatorul.

  6. Fiecare dezvoltator ar trebui să aibă întotdeauna dreptul de a comunica direct cu utilizatorii săi prin intermediul aplicației sale în scopuri legitime de afaceri.

  7. Niciun proprietar de magazin de aplicații sau platforma sa nu ar trebui să auto-prefereze propriile aplicații sau servicii sau să interfereze cu alegerea preferințelor sau a valorilor implicite ale utilizatorilor.

  8. Niciun dezvoltator nu ar trebui să fie obligat să plătească comisioane sau venituri neloiale, nerezonabile sau discriminatorii și nici să fie obligat să vândă în aplicația sa nimic din ceea ce nu dorește să vândă, ca o condiție pentru a avea acces la magazinul de aplicații.

  9. Niciun proprietar de magazin de aplicații nu ar trebui să interzică terților să ofere magazine de aplicații concurente pe platforma proprietarului magazinului de aplicații sau să descurajeze dezvoltatorii sau consumatorii să le folosească.

  10. Toate magazinele de aplicații vor fi transparente cu privire la regulile și politicile lor și oportunitățile de promovare și marketing, le vor aplica în mod consecvent și obiectiv, vor oferi notificări privind modificările și vor pune la dispoziție un proces rapid, simplu și echitabil pentru soluționarea litigiilor.”
   

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.