Tablete grafice Star 03 V2 Pen Tablet și Artist 12 Pro – REVIEW

Muche Ecaterina
- 30.09.2020, 10:41 în Tablete
5

SHARES
Star 03 V2 Pen Tablet și Artist 12 Pro

Săptămânile acestea am testat două tablete de la XP-Pen: Star 03 V2 Pen Tablet și Artist 12 Pro. Trebuie să recunosc, este pentru prima dată când utilizez astfel de tablete, așa că voi împărtăși prima experiență cu voi.

Star 03 V2 Pen Tablet și Artist 12 Pro

Am cochetat de mică cu desenul și pictura. Nu pot spune că sunt extrem de talentată, dar nu îmi sunt străine ca hobby-uri. De asemenea, prin natura job-ului dețin și noțiunile de bază în utilizarea aplicațiilor Photoshop și Illustrator. De aceea, când Mădălina a întrebat dacă aș vrea să testez tabletele XP-Pen, am zis … de ce nu?

Cele două tablete sunt Star 03 V2 Pen Tablet și Artist 12 Pro

Star 03 V2 Pen Tablet, o tabletă surprinzătoare

Dacă ești ca mine, Star 03 V2 Pen Tablet este pentru tine. Ca o primă tabletă, mai ales dacă ești începător, este o opțiune viabilă.

În cutia Star 03 V2 Pen Tablet vei găsi tableta, stiloul, cablu Micro-USB – USB Tip-A, 8 penițe de rezervă, un manual de utilizare, ghidul de inițiere rapidă și un card de mulțumire.

Tabletă are un design frumos, este robustă, astfel încât probabil nu se va rupe foarte ușor. Ca minus, piesele din plastic negru din care este construită sunt foarte bune la colectarea amprentelor.

Textura suprafeței tabletei este puțin dură. În utilizare se freacă puțin, dar acest lucru ar trebui să fie complet natural pentru o tabletă cu o suprafață aspră. Marginile tabletei sunt curbate, astfel încât este mai ușor de desenat pentru perioade lungi de timp, fără a pune presiune pe încheieturi.

Portul de intrare este plasat pe partea laterală a tabletei unde avem cheile rapide. Plasarea cablului face ca acesta să se termine sub mâna sau încheietura mâinii. Asta indiferent dacă utilizați comenzi rapide de la tastatură sau nu. Personal, nu găsesc acest lucru deranjant, dar este ceva de luat în calcul.

Stylus-ul este fabricat dintr-un material plastic complet mat. Greutatea acestuia se distribuie frumos în apropierea mijlocului, ușor spre vârf, dar stiloul este de fapt destul de ușor. Suportul pentru accesoriu este unul tipic.

Penițele de rezervă sunt aliniate în interiorul suportului pentru stilou. Dispozitivul de îndepărtare a penelor este, de asemenea, în interior.

Driver-ul pentru tabletă este destul de ușor de instalat. Accesează site-ul XP-Pen și descarcă cele mai recente drivere pentru tabletă. Apoi, dezarhivează programul de instalare și rulează-l. După ce ai instalat driverul, ar trebui să apară o pictogramă în bara de activități ori de câte ori tableta este conectată.

Experiența a fost una distractivă

Suprafața tabletei este texturată, dar nu prea aspră, iar stiloul este foarte receptiv.

Star 03 V2 Pen Tablet are o întârziere foarte mică încorporată pentru a vă oferi o experiență mai ușoară a stiloului. Acest lucru îți permite să desenezi fără stabilizatori.

Am petrecut câteva ore bune făcând schițe sau desene. Ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost acuratețea stiloului și receptivitatea acestuia. Mai ales în stroke-urile detaliate.

Pentru o primă experiență, personal sunt mulțumită. Tableta a îndeplinit nevoile mele pe parte de schițe, detalii și acuratețe. O recomand mai ales pentru cei care sunt la prima experiență sau pentru cei ce lucrează cu schițe sau design-uri ce necesită detaliere.

Artist 12 Pro

Dintre cele două tablete, Artist 12 Pro era tableta pe care doream să o testez cel mai mult. Probabil de aceea și așteptările mele erau mai ridicate, comparat cu Star 03 V2 Pen Tablet.

În cutia Artist 12 Pro vei găsi Tableta XP-Pen Artist 12 Pro, Pix-Pen PA2 (stilou fără baterie), caseta pentru stilou, cablu combinat (USB de tip C, USB de tip A, HDMI și USB de tip A pentru alimentare), cablu prelungitor USB tip A (pentru alimentare), adaptor de alimentare USB, adaptoare de priză pentru prize internaționale, adaptor HDMI la Mini-DisplayPort, penițe de rezervă stilou x8, mănușă anti-fouling, cârpă pentru curățare a ecranului, manual de utilizare, politica de garanție, cardul de garanție și cardul de mulțumire.

Design extrem de plăcut

Tableta are un ecran înconjurat de rame cam mari. Contrucția produsului este robustă, iar de-a lungul părții laterale a tabletei există 8 butoane de comandă rapidă și un cadran roșu. Butoanele necesită foarte puțină presiune în apăsare. Cadranul roșu este o roată funcțională care se rotește extrem de lin și este o plăcere absolută de utilizare. Acesta este extrem de eficient în utilizarea opțiunii zoom.

XP-Pen Artist 12 Pro are un port USB de tip C pentru a se conecta la cablul combinat USB / HDMI / de alimentare.

Cablul inclus este unul combinat care merge de la USB de tip C pe tabletă la USB de tip A și HDMI de pe computer. Tableta poate fi alimentată exclusiv de computer dacă portul USB poate furniza suficientă energie. Dacă nu, conectorul USB roșu de tip A va trebui să fie conectat la un alt port USB de pe computer sau la o priză folosind priza de alimentare inclusă la adaptorul USB. Acest lucru poate deveni deranjant în cazul în care computerul nu poate alimenta tableta (cum a fost în cazul meu).

Suportul pentru tabletă este simplu, dintr-un singur unghi din plastic. Acesta oferă un unghi destul de scăzut de aproximativ 20 de grade. Stiloul are o formă plăcută și o prindere ușoară și confortabilă.

Afișajul IPS de pe această tabletă este foarte bun și poți vizualiza culorile din toate unghiurile, fără modificări notabile.

Experiența a lăsat de dorit

Driverul pentru tabletă XP-Pen este extrem de ușor de instalat. Descarcă cea mai recentă versiune direct de pe site-ul XP-Pen și elimină toate celelalte drivere de tabletă pe care le ai pe computer înainte de a instala.

Experiența reală a desenului pe XP-Pen Artist 12 Pro a fost plăcută, dar a existat o problemă.

Cea mai mare problemă pe care am găsit-o este precizia precară a stiloului. Indiferent de tabletă, vrei ca stiloul să îți urmeze cât mai exact mișcările. La Artist 12 Pro acuratețea este precară, și nu de puține ori cursorul nu a urmat mișcările stiloului.

Acest lucru afectează lucrările în care ai detalii, deoarece vei găsi dificil în a trata un anumit punct. De asemenea, efectuarea unor stroke-uri foarte mici devine mai dificilă. Cred că acesta este cel mai mare minus al acestei tablete.

Dacă ești în căutarea unui monitor de desen de bază, poți lua în considerare această tabletă, atâta timp cât acuratețea cursorului nu este un must pentru tine.  

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!