More

  Școala online la 30 de ani, cu ecosistemul Samsung

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Nu e niciodată prea târziu să înveți! Mi s-a adeverit această zicală tocmai când am schimbat prefixul la 30 de ani și am început să studiez nutriția. Contextul în care am descoperit că mă pasionează alimentația și sănătatea e unul interesant, însă o să vă povestesc despre el cu altă ocazie. În articolul de față vreau să vă spun ce înseamnă pentru mine să învăț după mulți ani de când am terminat facultatea și masteratul. Ce înseamnă pentru mine școala online.

  Când am absolvit Managementul Instituțiilor Mass-Media nu m-am gândit că voi reveni vreodată în bancă la școală pentru a mai studia. Însă, pandemia se pare că ne-a determinat pe mulți dintre noi să ne redescoperim, să ne reinventăm și să săpăm adânc după resursele pe care le avem în interiorul nostru.

  Când am început să tatonez cu ideea de a face o școală de nutriție, cel mai mult mă speria ideea de ore online și de examene. Nu pentru că nu mă vedeam capabilă să trec prin ele, ci pentru că din ce am analizat în ultimii ani, școala nu mai e ce a fost!

  Noul tradițional e online – școala online!

  Tradițional pentru mine când venea vorba de școală era să fiu la program în bancă, într-o sală de curs, cu un profesor la catedră. Tradițional astăzi înseamnă online – școala online! Un concept despre care am vorbit atât de mult în live-urile și videoclipurile realizate pe YouTube Noobz în 2020, dar pe care l-am înțeles cu adevărat abia când am început din nou să învăț!

  Pentru cei interesați de dispozitivele de tehnologie pe care le folosesc nu doar pentru învățat, ci și pentru task-urile profesionale și relaxare, am postat un video proaspăt pe canal pe care vă invit să îl vizionați.

  Am vorbit despre tableta Galaxy Tab S7 Plus 5G, un real partener de studiu

  Un produs despre care nu credeam să am cuvinte de laudă, când în urmă cu 2 – 3 ani de zile nici nu mă oboseam să aduc în discuție tablete în comunitate pentru că le consideram inutile. Ei bine, am descoperit că tabletele de la Samsung care vin cu stylus și securitate Knox sunt departe de tot ce aveam eu în minte când mă gândeam la această categorie de produse.

  Pentru că de Crăciun Cristi mi-a făcut cadou Galaxy Watch3, am ajuns să constat că este dispozitivul fără care, la propriu, nu mănânc, nu dorm, nu respir. Smartwatch-ul LTE îmi oferă posibilitatea să plec de acasă fără telefon, fără teama că ceilalți nu mă pot contacta. Asta pentru că, datorită eSIM și a căștilor wireless Galaxy Buds Pro rămân conectată și la apelurile vocale, dar și la divertisment.

  Spre exemplu, la clasicul tur zilnic de Herăstrău de peste 10.000 de pași, ascult playlist-ul preferat de pe Spotify direct de pe ceas. În vreme ce alții aleargă cu smartphone-ul prins de mână sau de talie, eu plec de acasă doar cu ceasul și căștile.

  Căștile Galaxy Buds Pro s-au dovedit un bun ”terapeut”. Sunt foarte ulile atât la cursurile online, să nu îi deranjez pe cei din casă, dar și pentru a asculta muzică în plimbările în natură, timp în care aud și păsărelele ciripind pentru că am modul ambiental activat. Pentru apelurile vocale nu mai spun că e reală plăcere să nu mai depinzi de telefon și să poți să-ți folosești mâinile în voie.

  Ecosistemul Samsung mă ajută să fiu mult mai productivă nu doar la școala online

  În această perioadă mă ocup atât de proiectele de la Noobz, cât și de lucrarea de diplomă pentru Tehnician Nutriționist. Am teme pe care trebuie să le realizez, trebuie continuu să redactez lucrarea, să citesc cărți noi și de foarte multe ori uit să iau o pauză. În astfel de situații, smartwatch-ul Galaxy Watch3 e un bun sfătuitor. Să vedeți voi cum îmi spune el că e cazul să mă opresc și să fac un exercițiu de respirație sau cum mă sfătuiește să fac puțină mișcare.

  Când te apuci de citit cărți pe subiecte care te pasionează, te uită Dumnezeu la birou, pe canapea sau în pat în dormitor. Însă, o dată la o oră, tot te atenționează ceasul să faci mișcare. De asemenea, Watch3 mă ajută să fiu mult mai conștientă de activitatea fizică. Pentru că, e important ce mănânci, dar e important și să rămâi activ. Pentru cei care nu știau, cu cât ești mai activ, cu atât poți mânca mai multe kilocalorii. Așa că, dacă ai 10.000 de pași pe zi parcurși, nu se supără nimeni dacă mănânci o înghețată sau 20gr de ciocolată cu 85% cacao.

  Aplicațiile precum Samsung Notes și Smart Things de la Samsung mi-au schimbat oricum viața de la primul meu telefon Note. De când pot scrie de mână orice gândesc, iar totul se transformă în format digital, simt că l-am cam prins pe Dumnezeu de picioare :). Asta pentru că puțini știu că în generală am luat locul I pe școală la caligrafie și scrisul de mână este una dintre cele mai relaxante activități pentru mine.

  Cu tastaturile, am cam uitat să scriu, deși permanent am ținut o agendă și un pix lângă mine. În Smart Things am conectate toate dispozitivele de tehnologie importante pentru mine, de la telefon și ceas la mașina de spălat cu uscător.

  Securizarea documentelor este foarte importantă, așa că simt să o readuc în discuție

  Ecosistemul Samsung oferă soluția de securitate Samsung Knox. Cu aceasta poți securiza foldere individual, poți scana telefonul sau tableta de pericole și ții dușmanii cibernetici la distanță. Cei care știți povestea noastră cu hackerul, din februarie 2020, înțelegeți de ce ținem de fiecare dată să reamintim importanța securității.

  Școala online, un lucru de care aveam nevoie de multă vreme

  Cred cu tărie că aceste schimbări impuse de ultimul an și jumătate de pandemie ne-au și ajutat să facem un salt important din punct de vedere work from home și școală online. Da, distanțarea socială uneori nu aduce doar lucruri bune, însă putem privi avantajul de a învăța și lucra de oriunde ca pe o economisire a timpului.

  2 ore economisite prin faptul că nu ai mai mers la birou sau la muncă pot face diferența în starea ta de sănătate. Dacă e să mă refer la alimentație, îți asigură timpul să îți pregătești mesele principale din zi. Dacă e să mă refer la regăsirea sinelui, îți asigură timpul pentru relaxare, citit, ascultat muzică sau o baie fierbinte.

  Pe lângă cele 2 ore economisite cu traficul, mai poți economisi timp și dacă ai un dispozitiv de tehnologie care îți permite să faci multi-tasking. Spre exemplu, faptul că nu mai trebuie să scrii de mână în agendă, ca apoi să transcrii pe computer, mi se pare fenomenal. Să scriu caligrafic pe tabletă, iar textul să se salveze digital e un lucru care îmi bucură efectiv creierul.

  În plus, în procesul de învățare, e demonstrat științific că ținem mult mai ușor minte lucrurile pe care le scriem de mână. De aceea, e recomandat inclusiv să ții un jurnal. Iar un jurnal poate fi ținut fără probleme inclusiv într-un Samsung Notes securizat cu Knox.

  Dacă ați avut timp să urmăriți și videoclipul cu experiența mea cu ecosistemul Samsung, vă aștept în comentarii să povestim mai multe.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.