More

  Xiaomi Mi Air Purifier Pro H nu merită banii, dacă ai apartament

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am testat purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Purifier Pro H timp de o săptămână, înainte să se lanseze în România. În paralel, am folosit purificatorul personal Xiaomi Mi Air Purifier, pe care îl deținem de câteva luni deja. Din păcate, modelul deținut de noi mai este disponibil doar în stoc limitat la câțiva retaileri.

  Dacă și când merită să plătești 1399 lei pentru Xiaomi Mi Air Purifier Pro H, vă spun în rândurile următoare. Pe Xiaomi Mi Air Purifier am cheltuit doar 550 lei, la o ofertă prinsă la eMAG. După peste 2 luni de utilizare, în două locații diferite, concluzia este că Mi Air Purifier merită investiția. Mai ales dacă îl cumperi pentru o încăpere de până în 35 de metri pătrați.

  Xiaomi Mi Air Purifier
  Xiaomi Mi Air Purifier

  Xiaomi Mi Air Purifier Pro H se adresează unor suprafețe mai mari

  Mi Air Purifier Pro H are o acoperire de până la 72 m2. Prin urmare, e de la sine înțeles că într-o garsonieră sau un apartament cu două camere din București, e redundant un astfel de produs.

  În primul rând pentru că are dimensiuni de două ori mai mari decât purificatorul de aer Mi Air Purifier. Este mai înalt, mai gros, mai robust și trebuie să ai un spațiu dedicat unde să îl așezi.

  Într-o casă cu un living de peste 30 de metri pătrați, open space, care ajunge la 70 metri pătrați cu spații suplimentare pe parter, se integrează perfect. La fel de bine se potrivește pentru un birou de dimensiunii mai mari sau într-un studio foto/video. Însă, repet, pentru un apartament standard din capitală nu am ajuns la concluzia că oferă performanțe mai bune decât frățiorul său mai mic.

  Xiaomi Mi Air Purifier
  Xiaomi Mi Air Purifier Pro H

  Ambele purificatoare Xiaomi au filtru HEPA

  Xiaomi Mi Air Purifier Pro H este echipat cu filtru HEPA. Acesta elimină 99.99% dintre bacteriile din aer, chiar și cele mai mici de 0.1 microni. Dispozitivul elimină inclusiv praful, fumul, părul, sporii de mucegai, germenii și virușii.

  Desigur, într-o testare de o săptămână nu am putut depista cât de multe bacterii din aer au fost acumulate în filtru. Aplicația Mi Home ne arată că filtrul Mi Air Purifier Pro H mai poate fi folosit 99%, cu o estimare a vieții de 332 de zile.

  În timp ce, filtrul Mi Air Purifier mai are o durată de viață de 90% după peste 2 luni de utilizare. Pentru că filtrul este mai mic, aplicația recomandă să fie schimbat după încă 131 de zile de aici înainte. Precizez că purificatoarele au fost oprite cât timp nu am fost acasă. Astfel, în funcție de zilele în care le folosești este influențată și durata de viață a filtrului.

  Așadar, dacă e să vorbim despre un beneficiu al Xiaomi Mi Air Purifier Pro H, acela e că fiind mai mare, are un filtru mai mare, adică schimbi consumabilele mai rar. Dar, trebuie să ții cont că plătești de peste două ori banii pe care i-ai da pe Mi Air Purifier și sacrifici de 2 ori mai mult spațiu în casă.

  În cifre, Mi Air Purifier Pro H purifică 600 de m3 pe oră și eliberează 10 m3 în fiecare minut. Pe de cealaltă parte, Mi Air Purifier purifică 310 m3 pe oră.

  Acestea fiind date, vine întrebarea:

  Cumperi două purificatoare Mi Air Purifier sau un Mi Air Purifier Pro H?

  Personal, după testarea în paralel a celor două, aș alege să dețin două mici. Economisesc spațiu, sunt mult mai discrete și mai ușor de integrat în design, fac mai puțin zgomot și dau mai puțini bani pe ele.

  Xiaomi Mi Air Purifier aș cumpăra doar dacă ar costa undeva între 800 – 1000 lei. Și nu l-aș cumpăra pentru acasă. Cel mult l-aș cumpăra pentru a-l folosi în magazinul alimentar al părinților, de puțin peste 65 de metri pătrați. Cum de altfel, l-aș recomanda prietenilor care au studio-uri sau showroom-uri de dimensiuni medii.

  Legat de display-ul inteligent OLED, recunosc că nu l-am folosit mai deloc. L-am testat în prima zi, când am pus aparatul în funcțiune. De atunci, am folosit doar aplicația Mi Home. Aici am văzut valorile bacteriilor din aer, am schimbat modurile de purificare auto, noapte, nivel 3 și manual, am pornit și am oprit purificatorul de aer.

  Mi Air Purifier Pro H

  Mi-ar fi plăcut ca un produs cum este Xiaomi Mi Air Purifier Pro H să vină cu mai multe funcții. Nu să am doar măsurarea PM 2.5, temperatura și umiditatea din încăpere. La un preț de 1400 lei, mi se pare că oferă prea puțin. Asta pentru că oferă fix ce poate și purificatorul meu, care a costat aproape 1/3 și am spus anterior că aduce aceleași beneficii.

  Concluzia nu este că Xiaomi Mi Air Purifier e un produs slab. Ci că putea oferi mai mult în prețul pe care îl are sau să coste mai puțin la ce funcții are. Asta e tot. Dacă sunteți interesați de un astfel de purificator de aer, va fi disponibil în ofertele Orange și Altex.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  1 Comment

  1. Buna, cateva precizari (poate utile):
   PRO H are filtru trueHEPA merv13 – diferenta majora!
   PRO H produce max 57db – zgomot mai putin, avand un ‘ventilator’ optimizat la fel si tunelul de aer.
   PRO H consuma mai putin pt. acelasi volum de aer/m3 si cum ar trebui sa functioneze non-stop, poate conta.

   Detectorul de particule nu este cel mai bun, cam la nici un aparat – un detector profi costa peste 150euro..

   Pana la urma sunt niste ventilatoare cu filtre. Cu cat filtrul este mai calitativ si volumul filtrat mai mare, cu atat mai bine.

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here