Windows 10 nu mai permite reinstalarea Flash | NOOBZ.RO

Windows 10 nu mai permite reinstalarea Flash

Mădălina Gănescu
- 28.10.2020, 11:35 în Aplicaţii
11

SHARES
Windows 10 nu mai permite reinstalarea Flash

Microsoft a lansat un update opțional prin care înlătură Adobe Flash din Windows 10. De asemenea, după update Windows 10 nu mai permite reinstalarea Flash. Asta ar putea însemna că din 2021 nu vom mai auzi niciodată de Adobe Flash.

Update-ul înlătură doar versiunea Flash din Windows 10, nu și versiunile de sine stătătoare pe care le-ai instalat de-a lungul timpului. De asemenea, nu înlătură Flash din Microsoft Edge sau alte browsere.

Suportul Windows 10 pentru Flash se va încheia oficial la finalul acestui an. Ulterior, nu vor mai exista update-uri pentru Internet Explorer 11 sau pentru versiunea Edge. Cea mai recentă versiune Edge, care folosește motorul Chrome de la Google, va pierde suportul Flash în ianuarie 2021.

Windows 10 nu mai permite reinstalarea Flash

”Lansăm acest update de înlăturare în avans pentru a ajuta clienții să testeze și să valideze mediile pentru orice impact ce ar putea avea loc prin înlăturarea Adobe Flash Player.”, informează Microsoft.

Microsoft va înlătura Flash gradual, până în 2021. La un moment dat, update-ul din Windows va fi opțional, pentru ca la final să fie recomandat. În vara lui 2021, Microsoft va înlătura toate framework-urile pentru dezvoltatorii Flash din Internet Explorer și Edge. Așadar, așteptați-vă să aveți parte de numeroase update-uri în perioada următoare pentru diferite versiuni de Windows, printre care și Windows 10 sau Windows 8.1.

Inclusiv Google va sista suportul pentru Flash în Chrome. Compania a anunțat că acest lucru se va întâmpla până la finalul acestui an. În plus, chiar și Adobe va înceta să dezvolte Flash în 2020. La un moment dat, compania îți va spune exact cum să îl dezinstalezi.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!