More

  Primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  L’Oréal creează primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon, care sunt captate și reciclate. Compania a colaborat cu LanzaTech și Total.

  LanzaTech captează emisiile industriale de carbon și le transformă în etanol, folosind un proces biologic unic;

  Total, cu ajutorul unui proces inovator de deshidratare dezvoltat în parteneriat cu IFP Axens, transformă etanolul în etilenă înainte de a-l polimeriza în polietilenă. Acesta va avea toate specificitățile tehnice ale echivalentului său fosil;

  L’Oréal folosește polietilena astfel obținută pentru a produce ambalaje cu aceeași calitate și proprietăți ca și polietilena convențională.

  Primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon este o premieră mondială

  Acest succes tehnologic și industrial demonstrează faptul că emisiile industriale de carbon pot fi utilizate pentru a produce ambalaje din plastic. Această premieră mondială reflectă mai întâi angajamentul celor trei parteneri pentru dezvoltarea unei economii circulare durabile a materialelor din plastic. Totodată, deschid calea către noi oportunități pentru captarea și reutilizarea emisiilor industriale de carbon.

  Cei trei parteneri își propun să continue colaborarea pentru producția pe scară largă a plasticului sustenabil. De asemenea, își manifestă deschiderea de a lucra cu cei care vor să li se alăture și, împreună, să își ia angajamentul de a utiliza aceste noi materiale din plastic sustenabil.

  CEO-ul LanzaTech, Jennifer Holmgren

  Acest parteneriat se bazează pe obiectivul comun de a crea o planetă mai curată pentru toți. Suntem recunoscători companiilor L’Oréal și Total pentru angajamentul lor de a reduce intensitatea emisiilor de carbon ale activităților lor.

  Împreună putem reduce amprenta de carbon a ambalajelor prin conversia emisiilor de carbon în produse utile, astfel carbonul de unică folosință devine un lucru al trecutului.

  Senior Vice President Polymers Total, Valérie Goff

  „Acest parteneriat al companiilor industriale este un exemplu excelent de colaborare cu scopul dezvoltării materialelor din plastic ale viitorului. Acestea sunt realizate din carbon reciclat și răspund unei cereri tot mai mari din partea clienților noștri.

  Dezvoltarea acestei noi soluții de utilizare a emisiilor industriale de carbon contribuie, de asemenea, la angajamentul Grupului de a ajunge la zero net în Europa până în 2050.”

  L’Oréal Packaging & Development Director, Jacques Playe

  L’Oréal îmbunătățește constant amprenta de mediu a ambalajelor sale. Cu ajutorul acestei inovații care transformă emisiile de carbon în polietilenă, ne propunem să dezvoltăm o nouă soluție de ambalare sustenabilă.

  Ambiția noastră este de a folosi acest material sustenabil în producția sticlelor de șampon și balsam până în 2024. Sperăm că și alte companii ni se vor alătura în utilizarea acestei inovații revoluționare.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.