More

  REVIEW tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  REVIEW tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi. De ceva vreme a venit la review tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi. Este una dintre cele 4 modele de tabletă lansate de Samsung anul acesta. Pe lângă aceasta mai avem disponibile Tab S7+ 5G, Tab S7+ Wi-Fi și Tab S7 LTE. Cum a fost experiența cu Tab S7 Wi-Fi după ce fix acum un an de zile am testat Galaxy Tab S6, vă spun în rândurile ce urmează.

  Îmbunătățirile aduse de Samsung la Tab S7 comparat cu Tab S6 le sesizezi încă de când scoți tableta din cutie. Iar că tot veni vorba de ambalaj, împreună cu tableta primești și S Pen-ul mult îmbunătățit față de ce exista, un cablu de date, încărcătorul care oferă suport pentru încărcare rapidă la 45W și o cheiță pentru sertarul cartelei.

  Comparat cu Galaxy Tab S6, Tab S7 este mai rapidă cu 25%, grafica este mai ridicată cu 35%, iar procesorul neuronal este mai rapid cu până la 77%.

  Design, construcție și prima impresie

  La nivel de design au fost realizate mici modificări. Modulul de cameră are și un flash, acum. S Pen se fixează mult mai bine pe spate, imediat în continuarea modulului de cameră. Cum am spus și anul trecut, aș fi preferat ca acesta să se prindă mai degrabă de margine, decât pe spate. Însă, ca acest lucru să fie posibil, trebuia sacrificată grosimea și greutatea tabletei.

  Logo-ul SAMSUNG a fost mutat în continuarea S Pen-ului, nu mai este pe centru, iar butonul de pornire are acum o altă formă și asigură și securitatea prin amprentă.

  logo samsung

  Butoanele sunt mult mai aplatizate, oferind un design turnat, fluid și elegant. În continuare, apreciez construcția premium, mă bucur că tabletele din plastic de la Samsung au rămas istorie, iar experiența pe care o ai acum cu un astfel de produs depășește în multe situații ce ai putea obține cu un notebook sau laptop de buget.

  REVIEW tabletă Samsung Galaxy Tab S7

  S Pen este complet diferit de ce vedeam pe Galaxy Tab S6. Vârful este ascuțit acum, forma stylus-ului se apropie mult mai bine de cea a unui pix tradițional, iar senzația pe care o ai când îl folosești e mult mai plăcută pentru că de multe ori poți să confunzi că ții un pix adevărat în mână. De fapt, dacă mă întrebi pe mine, când vorbim despre Tab S7 ne învârtim constant în jurul S Pen.

  REVIEW tabletă Samsung Galaxy Tab S7

  Tabletele au revenit în forță

  Cine s-ar fi așteptat ca lucrurile să ia o întorsătură radicală pe piața de tablete? Anul trecut spuneam în review-ul pentru Tab S6 că mă miră revenirea Samsung pe nișa de tablete, dar mă bucură, în același timp. Nu știam la acea vreme cine ar mai fi folosit o tabletă și i-ar mai fi găsit utilitatea, dacă oricum avea acasă un smartphone phablet mid-range sau high-end.

  Ei bine, astăzi înțelegem mult mai bine importanța tabletelor de calitate. Le găsim întrebuințare imediat, doar analizând funcțiile standard pe care le oferă. Mai ales în contextul work from home și home schooling, tabletele s-au dovedit gadgeturile cele mai utile.

  Am mai spus-o și o repet, nu dați banii pe tablete ieftine! Decât să cumpărați o tabletă cu 2GB de RAM, 32GB stocare internă și construcție din plastic, alegeți un smartphone mid-range cu diagonala mai mare. Un Galaxy A21s este o alegere mult mai inspirată, spre exemplu, decât o tabletă ieftină și de calitate scăzută. Pe lângă utilitatea lui pentru școala online, acesta poate fi folosit oricând precum orice alt smartphone. Desigur, e recomandarea mea, decizia finală vă aparține.

  După ce am pus mâna în primăvară pe Galaxy Tab S6 Lite am stabilit că acesta este modelul cel mai slab de tabletă pe care ar trebui să dați banii. Orice este sub acest model la nivel de specificații pe gama de tablete, trebuie ignorat și înlocuit cu un smartphone phablet.

  Samsung Galaxy Tab S7 este tableta pentru profesori, designeri și antreprenori sau manageri

  Desigur, fiind un produs versatil, se poate adresa ușor și oricărui elev, dacă părinții dispun de bugetul necesar. Însă pentru copii văd potrivită mai degrabă o tabletă Tab S6 sau Tab S6 Lite. Pentru studenți și masteranzi, da, se potrivește mănușă un Galaxy Tab S7.

  Însă, nu se potrivește în orice scenariu și recomand să se ține cont de asta. Spre exemplu, un student la Litere nu știu cât de mult ar folosi un astfel de produs. Însă, unui student la Relații Publice sau la Design/Arhitectură, care mai și lucrează part-time, i s-ar putea dovedi util.

  Însă, în continuare o să explic de ce cred eu că Galaxy Tab S7 este tableta pentru profesori, designeri și antreprenori sau manageri

  Pentru profesori

  Un profesor trebuie să își pregătească în permanență notițele pentru următoarele lecții pe care le va preda. Ei bine, pe Galaxy Tab S7 poți importa PDF-uri și note, poți semna documente și poți semna direct pe PDF. Spre exemplu, profesorul poate să își structureze lecțiile în Notes, după care să salveze documentul pentru a-l transmite elevilor în format digital. Astfel, la orele online nu mai sunt nevoiți copiii să scrie după dictare, ci se pot concentra pe explicațiile profesorului.

  În plus, în Notes, profesorul poate converti scrisul de mână în text. Astfel că, indiferent ce scrie, profesorul poate alege dacă la final să aibă un document scris de mână sau unul ”bătut la calculator”.

  Mai mult decât atât, o astfel de tabletă este mai mult decât utilă pentru corectarea temelor online trimse de elevi. Poți lucra în Word, să subliniezi greșelile. Însă, poți, mai bine, să corectezi temele cu S Pen-ul, așa cum ai face-o cu pixul roșu într-un scenariu fără pandemie.

  REVIEW tabletă Samsung Galaxy Tab S7

  REVIEW tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi: S Pen are o latență ultra-scăzută

  Diferențele față de modelele anterioare de S Pen sunt radicale. Dacă vrei să scrii de mână, aderența peniței este foarte bună, iar mâna poate să se odihnească pe display cât timp scrii. Nu trebuie să scrii cu mâna suspendată și poți face orice fel de modificări și corecturi, pentru ca rezultatul final să fie fără greșeli.

  Maria se plânge că orele online de matematică se desfășoară destul de greu. Asta pentru că, soluția găsită de profesorul ei a fost să scrie pe o tablă pe care o filmează cu un webcam 720p. Astfel, de multe ori nu vede ce scrie pe tablă și trebuie să deranjeze ora cu întrebări. Dacă profesorul ei de matematică ar deține o astfel de tabletă cu S Pen, lecțiile online ar fi cu totul diferite. Mai ales că documentele, o dată redactate în Notes sau alte aplicații, pot fi partajate extrem de rapid.

  Profesorul poate folosi o tabletă cu S Pen cum este Galaxy Tab S7 sau poate apela la un laptop cu S Pen, cum este Spectre X360 de la HP. Însă, diferență stă în costuri. Un astfel de laptop costă triplu față de tabletă, iar profesorul nu va folosi niciodată capacitățile hardware la nivel maxim.

  Pentru situațiile în care se impune o tastatură, profesorul poate cumpăra separat un astfel de accesoriu.

  Pentru designeri

  Am observat o apetență a adolescenților pentru design. În prezent, cine nu vrea să se facă influencer, vrea să fie designer. În 4 – 8 ani de acum înainte, nu e exclus să vedem o piață plină de influenceri și designeri. Însă, cine știe, vom trăi și vom vedea, poate mă înșel.

  Însă, dacă intuiția nu mă înșală, înseamnă că mulți tineri pasionați de design trebuie să afle cât de utilă le poate fi o tabletă cum este Galaxy Tab S7. Cum de altfel, designerii care profesează deja ar trebui să încerce un astfel de produs, pentru a se convinge cât de util le este în crearea schițelor.

  Designerii vestimentari, în special, sunt loviți de inspirație când te aștepți mai puțin. Se pot trezi în mijlocul unei conversații că vizualizează o schiță nouă pentru o bluză sau o fustă. Sau, pot chiar să viseze un nou produs căruia urmează să îi dea formă. Da, designerii sunt visători, dar niște visători care ne îmbracă pe noi frumos, să arătăm bine când ieșim din casă.

  Când vine vorba de design interior, să recunoaștem, nu oricine știe să cumpere piesele de mobilier și accesoriile potrivite. Și vă spune asta cineva care o dată la câteva luni trebuie să mai schimbe ceva prin casă, pentru că nu e mulțumită de ce a obținut. Un designer de interior poate să deseneze piese de interior cu ajutorul S Pen pe o fotografie trimisă de client.

  Cum de altfel, poate să explice în timp real clienților care se mută la casă nouă cum va arăta casa lor când se termină șantierul. Arhitectul, de asemenea, poate să își creeze schițele necesare și notițele atunci când lucrează. Desigur, există programe dedicate de editare, însă pentru etapele incipiente ale proiectelor, tableta asta e aur.

  desen tab s7

  Pentru antreprenori și manageri

  Principalul motiv pentru care ar avea nevoie de o tabletă cu S Pen cum este Galaxy Tab S7 este pentru feedback rapid. Fie că ai propriul business sau conduci o echipă într-o corporație, oamenii au nevoie de feedback pentru a evolua.

  În orice proiect, lucrurile prind formă cu ajutorul feedback-ului. Dacă, spre exemplu, ești project manager și trebuie să realizezi un vizual de campanie cu echipa de web design, poți să faci adnotările direct pe propunerile de design primite. De multe ori, în procesul de creație lucrurile se blochează pentru că account managerul sau project managerul nu știu să explice web designerului ce gândesc.

  De cele mai multe ori, aceștia știu ce nu vor, dar nu știu ce vor. Așa încât, web designerul vine cu una sau două propuneri și de acolo se fac îmbunătățirile. Desigur, acesta este doar un scenariu în care o astfel de tabletă se poate dovedi utilă.

  Însă, luăm cazul antreprenorului care trebuie să semneze documente contabile. Cum de altfel, trebuie să întocmească documente și să le transmită mai departe partenerilor. Cu S Pen de pe Galaxy S7 totul este mult mai ușor. Modul fluid în care se mișcă penița pe display mi se pare senzațional. Iar dacă vă întrebați de ce să nu cumpărați un S20 Ultra 5G în loc de o tabletă Tab S7, ei bine, pentru că să scrii cu S Pen-ul de pe telefon nu e același lucru cu a scrie cu S Pen-ul de la tabletă.

  Da, S Pen de pe Note e util pentru scenarii scurte, rapide. Însă, pentru proiecte complexe, e necesară o tabletă cu un display suficient de mare și cu un S Pen care să imite experiența de scriere și desen pe care o ai cu un creion sau un pix tradițional.

  REVIEW tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi: Ce-ar mai fi de știut

  Vorbim despre o tabletă cu procesor Qualcomm Snapdragon 865+. Memoria este de 6GB de RAM cu 128GB stocare internă. Dacă vrei mai mult spațiu pentru documente și schițe, poți să o extinzi până la 1TB cu un card de memorie pe care îl achiziționezi separat.

  Display-ul este LTPS LCD, rezoluție de 2560×1600, la o diagonală de 11″. Dacă vrei ceva mai bun la acest capitol, poți opta pentru versiunea Galaxy S7+. Sunetul este AKG, cunoaștem deja calitatea și nu avem nimic de obiectat. De asemenea, difuzorul este Quad, iar tableta vine și cu suport Dolby Atmos. Pentru seriale seara în pat înainte de culcare, experiența audio este desăvârșită, desigur dacă alegi conținutul potrivit.

  Dacă îți cumperi oricare dintre tabletele Galaxy Tab S7, primești YouTube Premium gratuit timp de 4 luni. Tot gratuit primești și aplicația Canva. Dacă vrei Canva Pro, o ai gratuită 30 de zile, după care trebuie să plătești abonament.

  sunet

  Camerele de pe Galaxy Tab S7 sunt foarte bune pentru școala online. De fapt, sunt ce trebuie pentru școala online în ziua de azi. 5MP cu 13MP pe spate și 8MP frontal este set-up perfect pentru camere pe o tabletă. În plus, ai suport de filmare 4K la 30 de cadre pe secundă, plus multe moduri pe care le poți folosi, dacă ești dintre cei care crează conținut cu tableta.

  camera galaxy tab s7

  Dacă situația impune, poți răspunde la telefon de pe tabletă. Cum, de altfel, ai parte de Auto HotSpot care transformă tableta într-un HotSpot ideal când lucrezi de pe mai multe dispozitive wireless. Mențiune! Trebuie să deții o tabletă 4G sau 5G ca să înțelegi beneficiul HotSpot. Dacă alegi opțiunea Wi-Fi, atunci e redundantă funcția.

  Iar ce îmi place și mai mult este că ecranul se acțivează la dublă atingere. La multe dispozitive mai vechi de la Samsung mi-a lipsit mult funcția asta. Mai ales că la alți producători o găseam și mă frustra asta.

  Galaxy S7 este despre S Pen

  Mi-a fost dat să testez anul acesta niște tablete grafice. Una costa 1000 euro, celelalte erau mai ieftine, până în 200 euro. Deși erau create special pentru desen, îți smulgeai părul din cap când lucrai cu ele. Decât să investești în produse dedicate nișat unor activități, mai bine explorezi opțiunea de a cumpăra produse versatile.

  Atât de mult a avansat S Pen-ul de pe tabletele Galaxy încât multe tablete grafice sincer nici nu știu ce rost mai au în piață. Desigur, unii mă pot contrazice. Însă, până mă conving de altceva, rămân la ideea mea.

  S Pen Tab S7

  S Pen oferă suport pentru mai multe gesturi pe care le poți face în loc să atingi ecranul. Pe acestea le poți configura când scoți tableta din cutie sau pe parcursul utilizării în funcție de nevoi. Spre exemplu, dacă vrei să faci captură de ecran, apeși pe S Pen și faci o mișcare în zig-zag. Apoi, poți realiza toate adnotările necesare.

  Am testat S Pen în aplicația Clip Studio Paint

  De altfel, o aplicație disponibilă gratuit timp de 6 luni de la achiziționare. Aici îți poți exersa apritudinile pentru desen sau pur și simplu te poți relaxa din când în când, cum am făcut eu. Vă recomand să mergeți direct la rezultatul final din video, să vedeți cum arată un Pickachu care a fost bolnav când era mic.

  REVIEW tableta Samsung Galaxy Tab S7 Wi-Fi: Preț

  Tableta pe care am testat-o eu, Galaxy Tab S7 Wi-Fi este disponibilă pe eMAG la prețul de 3254 lei. Dat fiind că e la un preț foarte apropiat de Tab S6 lansată anul trecut, recomandarea mea este să cumperi noul model. Prețul diferă în funcție de modelul LTE, 4G sau Wi-Fi, dar și în funcție de culoare. Spre exemplu, Mystic Bronze este mai scumpă cu 350 lei decât Mystic Black.

  Dat fiind că un telefon mid-range costă cât tableta testată de mine, prețul mi se pare foarte bun. Mai ales dacă iei în calcul și achiziționarea tastaturii pentru a converti tableta în notebook.

  Mi-a plăcut mult experiența de utilizare a Tab S7. Am folosit-o să desenez, atât cât mă pricep. De asemenea, am scris zilnic notițe pentru proiectele pe care le-am desfășurat la Noobz. Am urmărit seriale seara pe Netflix, stând în patul din dormitor, unde nu avem televizor. Cum de altfel, în pauzele din timpul zilei am mai intrat pe YouTube și Pinterest să mai văd ce nou conținut a mai apărut.

  Nu e cazul că mi-o cumpăr. Însă, garantez că e un produs util, cel puțin pentru scenariile pe care le-am prezentat în acest articol. Dacă mai aveți întrebări, ca de fiecare dată puteți să le lăsați în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.