More

  Toată familia folosește programul de Buy-Back de la Orange

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De peste 5 ani de zile, toată familia folosește programul de Buy-Back de la Orange pentru a da viață vechiului telefon. Am renunțat la vechile telefoane pentru a primi vouchere de reducere pe care să le folosim pentru noile telefoane, dar și pentru a recicla.

  Așa a reușit Cristi să își cumpere în 2017 vechiul Galaxy Note8. Orange a oferit la Buy-Back 160 de euro pentru S6 Edge Plus vechi de 2 ani. La fel s-a întâmplat și în cazul surorii mele, Katy, când și-a cumpărat Galaxy S8 sau când eu mi-am cumpărat Galaxy S8. Ca să nu mai spun că am uitat șirul telefoanelor care au fost cumpărate de părinți și ceilalți frați prin programul de Buy-Back.

  Alegem să folosim programul de buy-back din varii motive. Unii ar putea crede că o facem doar pentru banii pe care îi primim sub formă de voucher. Alții ar putea spune că nu ne mai rămân bani pentru huse de protecție, pentru că ne cumpărăm telefoane scumpe. În vreme ce, noi recunoaștem că o facem și pentru cele două motive invocate anterior, dar și pentru a recicla pentru o planetă mai verde. În egală măsură, ne bazăm destul de mult în viețile noastre pe știința Feng Shui. Potrivit acesteia, un qi pozitiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire.

  Și cum anume luăm noi în calcul arta Feng Shui?

  Renunțând la lucrurile vechi atunci când cumpărăm lucruri noi. Aplicăm această regulă pentru garderobă, spre exemplu. Dacă ne cumpărăm o pereche nouă de pantaloni, sigur o facem fie pentru că s-a tocit sau rupt o pereche veche, fie pentru că o anumită pereche nu o mai purtăm. Așa că, fie aruncăm ce e vechi, fie donăm.

  Când am cumpărat mașina de spălat cu uscător nouă, am donat-o pe cea veche. Dacă o canapea nu se mai potrivea stilului de viață, am vândut-o. Dacă nu am mai folosit un covor, l-am donat cuiva nevoiaș. Dacă nu am mai folosit un telefon, l-am donat sau l-am reciclat. Chiar și așa, încă nu am reușit să renunțăm la tot ce e vechi când am adus lucruri noi în viețile noastre, dar lucrăm în continuare la asta.

  Cert este că, o dată la 3 luni de zile facem curățenie generală și ce știm că nu am folosit în cele 3 luni, donăm, reciclăm sau aruncăm. Când vorbim exclusiv despre telefoanele vechi, de cele mai multe ori ajung la prieteni, familie sau comunitate. Însă, dacă sunt depășite atât moral, cât și tehnologic, le reciclăm sau le dăm la Buy-Back.

  Curățarea spațiului personal înseamnă curățarea mediului înconjurător

  Vrem o planetă mai verde? Atunci, tebuie să ne asigurăm că reducem cât putem din amprenta de carbon pe care o lansăm asupra planetei prin acțiunile nostre de zi cu zi. Și cum putem face asta? Trăind responsabil. Conștientizând că putem să avem parte și de avans tehmologic, și de o planetă verde. Totul depinde de noi și de efortul pe care îl depunem cu privire la reciclare.

  Programul de Buy-Back vine în sprijinul acțiunilor de reciclare. Prin Buy-Back și programul de reciclare, Orange ajunge să strângă într-un an de zile 200.000 de telefoane. Dacă vă întrebați în tone cât înseamnă aceste telefoane, vorbim despre 14 tone. O tonă de deșeuri electronice reciclate înseamnă un cost evitat de 43EUR, echivalentul dioxidului de carbon care nu se mai eliberează în natură.

  Din totalul de telefoane strânse de Orange, 85% sunt reciclate în proporție de 95%. Asta pentru că, într-un telefon găsim sticlă, plastic, aliaje și metale prețioase. Restul de 15% dintre telefoanele date la Buy-Back sunt recondiționate și revalorificate. În urma verificărilor pe care specialiștii le fac, un telefon poate să primească o nouă viață.

  Cum funcționează programul de Buy-Back de la Orange

  Sunt 3 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a beneficia de Buy-Back la Orange. Prima dată trebuie să mergi cu telefonul într-un magazin Orange. Aici, produsul va fi evaluat, iar la schimbul lui îți va fi oferit garantat un voucher în valoare de minim  10 euro , în funcție de starea lui. Chiar dacă telefonul vechi va fi evaluat sub 10 euro, vei primi oricum  un voucher de 10 euro dacă activezi sau prelungești cu 24 de luni un abonament din oferta curentă.

  La pasul 3 poți să folosești voucherul pentru a cumpăra un telefon, o tabletă sau accesorii din magazinele Orange. Nu ești obligat să cumperi produsele din magazinul fizic, dacă nu vrei. Vocherul poate fi folosit inclusiv pe magazinul online Orange.

  Vechiul tău telefon sau vechea tabletă îți pot aduce o reducere substanțială azi și un aer mai curat mâine. Mai mult decât atât, te asiguri că toate părțile care pot fi refolosite vor avea parte de o nouă viață într-un alt obiect. Partea și mai frumoasă a lucrurilor este că orice model de telefon sau tabletă este eligibil pentru programul de Buy-Back la Orange.

  Cristi dă viață vechiului său telefon prin Buy-Back de la Orange

  După 3 ani de zile cu Galaxy Note8, Cristi a decis să facă un upgrade. Cum a accesat programul Buy-Back, la cât i-a fost evaluat vechiul telefon și ce telefon nou și-a cumpărat, aflați din vlogul pe care l-a urcat de curând pe canalul de YouTube Noobz.

  Pe lângă Buy-Back, poți accesa și celelalte 3 programe de la Orange: reparare, reciclare și recondiționare. Ține de tine cât de mult vrei să contribui la o planetă mai verde. Pe platforma #PentruMâine (de inserat link cu track) găsești toate angajamentele Orange de responsabilitate socială la care te poți alătura.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.