Scurgere de date personale a milioane de pacienți cu COVID-19

Scurgere de date personale a milioane de pacienți cu COVID-19

Muche Ecaterina
- 30.11.2020, 18:15 în Evoluţie
6

SHARES
Scurgere de date personale a milioane de pacienți brazilieni cu COVID-19

Scurgere de date personale pentru milioane de pacienți cu COVID-19. Președintele țării, Jair Bolsonaro se numără printre pacienții ale căror date au fost expuse.

Încălcarea datelor medicale este, de regulă, gravă. Dar un incident în Brazilia poate fi catalogat deosebit de grav. Potrivit ZDNet, ziarul brazilian Estadao a aflat că un angajat din spitalul Sao Paolo a încărcat o foaie de calcul cu datele de conectare pentru două baze de date guvernamentale pe GitHub. Astfel, a expus datele personale a milioane de pacienți COVID-19. Seturile de date E-SUS-VE și Sivep-Gripe includeau numele, adresele, identificarea și istoricul medical al pacienților.

Scurgere de date personale pentru milioane de pacienți cu COVID-19

Datele au inclus atât cazuri ușoare, cât și pacienți care au necesitat spitalizare. Informațiile ofereau acces chiar și la pacienți cu profil înalt, precum președintele Jair Bolsonaro, familia sa, guvernatorii de stat și șapte miniștri.

Foaia de calcul a fost extrasă din GitHub pe măsură ce oficialii au schimbat detaliile de conectare și au revocat cheile pentru a împiedica intrușii să acceseze datele. Nu este clar câte persoane neautorizate au accesat informațiile.

O astfel de expunere ar putea fi periculoasă. Pacienții se confruntă cu riscul de fraudă și furt de identitate. Ar putea fi deosebit de problematic pentru persoanele spitalizate care s-ar putea să nu aibă nici măcar ocazia de a răspunde la orice furt. Infractorii ar putea profita în mod eficient de pacienții cei mai vulnerabili.

Acest incident este, de asemenea, un semnal de alarmă că securitatea informațiilor despre asistență medicală nu implică doar protejarea împotriva hackerilor. De asemenea, implică asigurarea faptului că personalul medical tratează datele în mod responsabil. Este nevoie de o singură greșeală sau de un angajat necinstit pentru a publica cantități masive de informații sensibile. Brazilia descoperă direct consecințele acestor neglijențe.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!