More

  Xiaomi a depășit Apple în vânzările de smartphone-uri în trimestrul trecut

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Xiaomi a depășit Apple în vânzările de smartphone-uri în trimestrul trecut. Industria în ansamblu își revine în urma pandemiei.

  Piața de smartphone-uri începe să se stabilizeze, drept urmare, lucrurile s-au schimbat puțin. Gartner estimează că Xiaomi a depășit Apple în vânzările de telefoane în al treilea trimestru al anului 2020. Astfel, de la 32,9 milioane de telefoane vândute anul trecut (8,5% din piață) s-a ajuns la la 44,4 milioane (12,1%) în această vară. Apple a câștigat, de asemenea, o cotă, dar vânzările sale de 40,6 milioane de iPhone-uri au fost într-o ușoară scădere față de 2019.

  Samsung a rămas pe primul loc în topul clasamentului cu 80,8 milioane de vânzări (22%). Huawei a scăzut de la 65,8 milioane de telefoane vândute la doar 51,8 milioane, dar acest lucru nu este surprinzător. Mai ales dacă luăm în calcul interdicțiile comerciale din SUA care împiedică activitatea de telefonie mobilă a companiei, era previzibil ca Huawei să vadă o scădere.

  Gartner

  Gartner a adăugat că întreg peisajul de smartphone-uri este într-o formă mai bună față de începutul anului 2020. Deși vânzările au scăzut cu încă 5,7%, acest lucru poate fi privit ca un lucru pozitiv față de scăderile de 20% din primul și al doilea trimestru al anului. Condițiile „aproape normale” din China au contribuit la restabilirea producției și au existat, de asemenea, indicii privind revigorarea piețelor în Asia-Pacific și America Latină.

  În ceea ce privește creșterea Xiaomi, au contribuit mai mulți factori. Pe lângă condițiile îmbunătățite ale Chinei, Xiaomi a profitat de declinul Huawei. Între timp, Apple a întârziat lansarea iPhone 12 până în octombrie și a ratat creșterea obișnuită din septembrie. Așa că, rezultatele din cel de-al patrulea trimestru ar putea arăta diferit. Desigur, vom reveni cu o analiză pe acest subiect când vom avea noile cifre.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.