More

  SpaceX a lansat a doua capsulă Dragon către Stația Spațială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SpaceX a lansat a doua capsulă Dragon. Misiunea va transporta mai multe experimente științifice pe Stația Spațială Internațională.

  SpaceX a lansat a doua capsulă Dragon

  SpaceX a lansat capsula Dragon recent modernizată pentru a transporta mărfurile în spațiu. Vorbim despre același vehicul pe care compania l-a folosit pentru a trimite astronauții pe stație în luna mai.

  SpaceX aprovizionează stația spațială din 2012. Pentru toate cele 20 de misiuni anterioare, compania a folosit versiunea originală a capsulei de transport marfă Dragon. Totuși, SpaceX a început să dezvolte o nouă capsulă Dragon pentru a transporta persoane către și dinspre Stația Spațială Internațională.

  Numit Crew Dragon sau Dragon 2, vehiculul a transportat primul echipaj în spațiu în luna mai. Cu noua versiune funcțională, SpaceX a decis să întrerupă utilizarea vechii capsule Dragon și să utilizeze versiunea modernizată pentru a transporta atât echipajul, cât și marfa.

  Noua capsulă Crew Dragon

  Capsula Dragon 2 are o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său. SpaceX spune că poate transporta cu 50% mai multe sarcini științifice utile. Noul vehicul este, de asemenea, capabil să ancoreze automat la stația spațială.

  Versiunea anterioară trebuia să fie ancorată de un membru al echipajului de la bordul stației care folosea un braț robotic pentru a apuca capsula de intrare și de a o muta pe un port deschis. Dragon 2 nu are nevoie de niciun ajutor pentru a fi ancorat și pentru a se atașa de stație.

  Această misiune va duce provizii pentru stație și astronauți și va aduce, de asemenea, mai multe experimente pe Stația Spațială. Acestea includ Bioasteroidul Agenției Spațiale Europene, care va testa modul în care biominația (procesul de utilizare a microorganismelor pentru a extrage elemente din roci) – este afectată de microgravitate.

  Misiunea va avea la bord primul experiment de cercetare a medicamentelor COVID-19 în spațiu, pentru a încerca să îmbunătățească eficiența remdesivirului antiviral. De asemenea, la bord va fi și modulul comercial de blocare a aerului Nanorocks. Practic, vom vedea o cupă mare de metal care se atașează la exteriorul stației, conceput pentru a scoate în spațiu sarcini utile și alte materiale din interiorul mediului presurizat al stației.

  Stația Spațială va avea două capsule Dragon la bord

  Odată ce această capsulă ajunge pe stația spațială, nu va fi singurul Dragon atașat la Stația Spațială. Pe 15 noiembrie, SpaceX a lansat un echipaj de patru persoane pe o altă capsulă Dragon, care a ajuns pe stație o zi mai târziu.

  Asta înseamnă că vor exista două capsule Dragon pe Stația Spațială Internațională. „Va fi pentru prima dată când există doi Dragoni pe stația spațială simultan.”, a declarat Sarah Walker, răspunzătoare de misiunea Dragon la SpaceX.

  Capsula a fost lansată de pe Kennedy Space Center din Florida. SpaceX a folosit una dintre rachetele Falcon 9 pentru misiune. De fapt, este aceeași rachetă care a lansat primul echipaj SpaceX către stație în mai. După zbor, Falcon 9 va încerca să aterizeze pe una dintre navele dronă SpaceX din Atlantic. Se așteaptă ca Dragon să ajungă pe Stația Spațială Internațională pe 7 decembrie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.