More

  Mulți criminali cibernetici vor fi mult mai atenți la Bitcoin în 2021

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Mulți criminali cibernetici vor fi mult mai atenți la Bitcoin în 2021. Asta în timp ce alți atacatori cibernetici vor trece la criptomonede de tranzit atunci când vor cere victimelor să plătească pentru intimitatea lor.

  În plus, practicile de extorcare vor deveni și mai răspândite, fie ca parte a atacurilor DDoS sau ransomware. Cei care practică ransomware se vor consolida și vor folosi exploit-uri avansate pentru a-și ataca victimele.

  Previziunile cheie de la Kaspersky – Amenințări din sectorul financiar

  Amenințările cibernetice financiare sunt printre cele mai periculoase. Acestea au impact direct asupra bunăstării financiare a victimelor – fie că vorbim despre persoane sau organizații.

  Schimbările drastice din 2020 au afectat inevitabil modul în care operează atacatorii financiari. Pe baza unei analize a ceea ce s-a întâmplat în 2020, cercetătorii Kaspersky au reușit să pregătească o prognoză a evoluțiilor importante din peisajul amenințărilor financiare din 2021. Acestea au rolul de a ajuta organizațiile să se pregătească mai bine pentru aceste noi amenințări.

  Iată un rezumat al previziunilor lor cheie:

  MageCarting

  Așa-numitul JS-skimming (metoda de a fura datele cardului de plată de pe platformele de comerț electronic). Aceste tipuri de atacurile se vor muta pe partea serverului. Dovezile arată că, de la o zi la alta, există tot mai puțini actori care se bazează pe atacuri ce folosesc JavaScript și sunt la nivelul clientului. Cercetătorii Kaspersky se așteaptă ca anul viitor atacurile să se mute la nivel de servere.

  Mulți criminali cibernetici vor folosi monede de tranziție

  În același timp, capacitățile tehnice speciale pentru monitorizarea, dezanonimizarea și confiscarea conturilor Bitcoin vor determina o schimbare a metodelor folosite de mulți infractori cibernetici în ceea ce privește solicitarea răscumpărării.

  Este posibil ca alte monede cu un nivel de confidențialitate mai mare, cum ar fi Monero, să fie utilizate ca primă monedă de tranziție. Ulterior, fondurile vor fi convertite în alte criptomonede, inclusiv Bitcoin, pentru a ascunde urmele atacatorilor cibernetici.

  Practicile de extorcare în creștere

  Datorită atacurilor de succes și a acoperirii mass-media extinse din acest an, infractorii din spatele ransomware-urilor țintite au crescut în mod sistematic sumele pe care le solicitau victimelor în schimbul publicării informațiilor furate.

  Acum, cercetătorii Kaspersky anticipează o creștere și mai mare a încercărilor de extorcare ca mijloc de a obține bani. Organizațiile care ar putea fi afectate de pierderea datelor și de procesele de recuperare epuizante se află în centrul atenției, mai mulți infractori cibernetici îi au în vizor, folosind ransomware sau atacuri DDoS, sau chiar ambele.

  Atacurile 0-day folosite de grupurile de ransomware

  Mai mult decât atât, unele dintre aceste grupuri, care au reușit să acumuleze fonduri în urma unui număr semnificativ de atacuri reușite în 2020, vor începe să utilizeze practicile 0-day – vulnerabilități care nu au fost încă găsite de dezvoltatori – precum și practicile N-days pentru a-și spori eficacitatea atacurilor.

  Deși achiziționarea de exploit-uri este un efort costisitor, date fiind sumele pe care unii operatori de ransomware au putut să le obțină de la victimele lor, acum sunt fonduri suficiente pentru a investi în ele.

  Mulți criminali cibernetici vor apela la furtul de Bitcoin

  Va deveni mai atractiv pe măsură ce multe națiuni ajunge la limita sărăciei în urma pandemiei globale. Dacă economiile se prăbușesc și monedele locale scad, mai mulți oameni ar putea fi implicați în criminalitatea cibernetică.

  Cercetătorii Kaspersky anticipează că din cauza situației monedelor locale, mai mulți oameni se pot concentra asupra fraudelor care necesită Bitcoin, precum și asupra furtului de Bitcoin. De ce Bitcoin? Deoarece este cea mai răspândită criptomonedă. Predicțiile financiare fac parte din Kaspersky Vertical Threat Predictions for 2021.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.