More

  Google și Apple interzic tehnologia de tracking

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google și Apple interzic tehnologia de tracking. Dezvoltatorii au cel mult două săptămâni la dispoziție pentru a elimina această tehnologie.

  Google și Apple interzic tehnologia de tracking

  Este posibil să nu fi auzit vreodată de compania X-Mode Social, dar codul acesteia poate fi în unele aplicații de pe telefon, urmărind și partajând datele despre locația în care te afli. Google și Apple încearcă să elimine această tehnologie. Potrivit unui articol Wall Street Journal, companiile de tehnologie le-au cerut dezvoltatorilor să elimine codul X-Mode. În caz contrar, acestea riscă să le fie scoase produsele din magazinele de aplicații.

  X-Mode oferă dezvoltatorilor coduri de introdus în aplicațiile lor. Codul este cunoscut sub numele de SDK, și urmărește locația utilizatorilor. Aceste date sunt trimise către X-Mode, care ce credeți că face cu ele? Le vinde! În schimb, X-Mode plătește dezvoltatorului o anumită sumă în funcție de câți utilizatori are aplicația.

  Potrivit companiei, tehnologia sa cuprinde peste 400 de aplicații. Din totalul acestora unele aplicații sunt concepute pentru utilizatorii musulmani, cum ar fi una care le amintește utilizatorilor când să se roage și o aplicație de dating orientată către musulmani.

  Dezvoltatorii au termen limită să elimine codul X-Mode

  Apple acordă dezvoltatorilor două săptămâni pentru a elimina SDK-ul, iar Google oferă dezvoltatorilor o săptămână, cu posibilitatea de a solicita o prelungire la 30 de zile. Însă, modelul de tracking a locațiilor utilizatorilor și de vânzare a datelor nu este nimic nou.

  În schimb, ceea ce ar putea face ca X-Mode să fie interzis este, potrivit unui raport al Motherboard, că acesta vindea codul  și armatei SUA. Când luăm în considerare faptul că multe dintre cele mai mari aplicații care utilizează X-Mode au fost concepute pentru populațiile musulmane, este de înțeles de ce acest lucru ar fi îngrijorător.

  X-Mode susține că este tratat ca un caz izolat, spunând că ei „colectează date similare ca majoritatea SDK-urilor publicitare”.

  X-Mode și alte companii ca aceasta, pot obține datele despre locație numai când se acordă permisiunea. Adesea aplicațiile nu clarifică faptul că datele de locație merg către X-Mode, dar fiecare aplicație de pe iOS și Android trebuie să ceară permisiunea pentru a vedea locația. Dacă aplicația solicită permisiunea pentru locație, probabil merită analizat dacă are nevoie sau nu de ea.

  Desigur, acest lucru nu te va proteja în cazurile în care aplicația are un motiv real pentru a utiliza locația.  Este un lucru pozitiv că Apple, Google, precum și unii parlamentari, încep să arunce o privire mai atentă asupra modului în care companiile vând datele utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.