More

  Review OPPO Reno4 Z 5G: Un telefon 5G accesibil

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Review OPPO Reno4 Z 5G. OPPO Reno4 Z 5G este unul dintre smartphone-urile 5G cele mai accesibile ca preț disponibile în acest moment pe piață. Dacă este și cea mai bună opțiune de telefon mid-range 5G accesibi, asta rămâne de văzut. În rândurile ce urmează vă împărtășesc experiența mea cu Reno4 Z 5G după o săptămână de utilizare, iar concluziile le trageți singuri.

  Dintre telefoanele OPPO testate la Noobz până acum, Reno4 Z 5Geste cel mai performant. Desigur, în portofoliul OPPO există telefoane high-end, mult mai puternice decât acest model. Însă, până când o să le testez, să vă ofer o opinie bazată pe experiența persoanală, voi vorbi doar despre OPPO A72, Reno4 Lite și Reno4 Z 5G.

  Interfața OPPO Reno4 Z 5G

  De ce OPPO Reno4 Z 5G?

  Anul acesta mi-au trecut prin mână mai multe modele de telefoane 5G. Majoritatea, însă, au fost premium, cu prețuri ce depășesc 1000 euro. În ultima săptămână am avut ocazia să văd cum este un telefon mid-range de la OPPO cu suport 5G. Asta după ce de mai bine de două luni de zile telefonul personal este un high-end 5G.

  Acest review va fi în jurul 5G și nu a altor aspecte ale telefonului. Asta pentru că, OPPO Reno4 Z 5G nu e cu nimic diferit de oricare alt telefon mid-range cu 8GB de RAM și 128GB stocare internă, procesor MediaTek MT 6873V și display de 6.57 inch. Cumva, pare să le aibă pe toate, dar vă asigur că nu e așa.

  Reamintesc faptul că Reno4 Z 5G are un preț sub 2000 lei. Fapt pentru care, sunt conștientă că la banii aceștia ar fi fost greu ca utilizatorul să primească mai mult. Însă, vreau să precizez ce i-ar fi trebuit în plus, să fie un 5G best-buy.

  Dacă înlăturăm suportul 5G, Reno4 Z 5G rămâne un mid-range modest

  Valoarea OPPO Reno4 Z este dată de compatibilitatea 5G. Dacă faci parte dintre utilizatorii care își doresc să acceseze un abonament 5G, dar nu ai bugetul necesar să alegi un telefon premium, Reno4 Z 5G ar putea fi una dintre opțiunile tale.

  Însă, când vorbim despre 5G, trebuie să ținem cont de multe alte aspecte.

  În primul rând, un abonament 5G nu prea ai posibilitatea să îl accesezi la prețuri mai mici de 25 euro/lună. Apoi, acoperirea 5G nu este în toată țara, ci doar în câteva orașe mari, precum București, Brașov, Mamaia, Iași sau Cluj-Napoca. Să nu uităm că rețeaua 5G este un consumator mai mare de energie. Asta înseamnă că ai nevoie de o baterie de cel puțin 4500 – 5000 mAh.

  Unde compensează Reno4 Z 5G lipsa bateriei foarte mari

  Încărcarea bateriei telefonului la 100% se face în jumătate de oră. Pentru situațiile în care ești pe fugă, e minunat. Telefonul nu se încinge, nici măcar nu se încălește, iar asta mi se pare uimitor. Nu știu dacă pe termen lung acest lucru va afecta performanțele telefonului, însă nu pot descoperi decât în cazul unei testări pe termen lung.

  Nu în ultimul rând, dacă vrei să te bucuri de avantajele 5G la maximum, foarte importante sunt memorie și procesorul. OPPO Reno4 Z 5G are tot ce trebuie la capitolul memorie, 8GB de RAM cu 128GB stocare internă, însă nu vine cu cel mai puternic procesor. Da, pentru social media, vizionat filme, trimis email-uri și câteva jocuri simple, telefonul e foarte bun. Însă, dacă vrei jocuri de ultimă generație, să le joci pe telefon pe rețeaua 5G, procesorul și bateria se impun mai potente, dacă îmi este permis termenul.

  Pentru utilizatorul pentru care contează prețul telefonului, contează și prețul abonamentului lunar. Și reversul medaliei, pentru cel care nu contează prețul telefonului, nu contează prețul abonamentului lunar. Așa încât, din punctul meu de vedere, OPPO Reno4 Z vine cu suport 5G mai degrabă ca un gimmick, ca un cârlig pentru utilizatori.

  Am întâlnit prea mulți utilizatori fără abonament 5G, dar cu telefoane 5G

  Când îți cumperi un telefon 5G, ar trebui să îi și folosești capacitățile pe care le oferă. Dacă îl cumperi doar pentru a le putea spune prietenilor că deții un telefon 5G, dar nu ai testat niciodată o rețea 5G, nu ești cu nimic câștigat.

  Spre exemplu, dacă îți cumperi OPPO Reno4 Z 5G la preț standard, plătești până în 1900 lei pe el la eMAG și vreo 2000 lei la operator. Însă, ai nevoie și de abonament 5G. Asta pentru că, încă nu există cartele PrePay 5G. Iar un abonament 5G costă minimum 8 euro pe lună, dar beneficiile incluse sunt limitate.

  Așadar, dacă ești dispus să cumperi telefonul și să îți iei un abonament 5G, prețul e bun și pachetul de specificații e pe măsura prețului. Dacă nu accesezi un abonament 5G, cumpără OPPO Reno4 Lite. Mai ales dacă prinzi o ofertă la 1500 lei cu tot cu o pereche de căști wireless OPPO, eu zic că e un deal foarte bun.

  Pe lângă suportul 5G, Reno4 Z are o cameră mai bună și un procesor mai puternic decât Reno4 Lite

  Însă, tu ești cel în măsură să cântărești ce pachet de specificații ți se potrivește mai mult și care este prețul pe care vrei să-l plătești. În acest articol o să îți las câteva fotografii realizate cu OPPO Reno4 Z 5G, dar și benchmark-urile. Dacă vrei să compari cu OPPO A72 sau Reno4 Lite, citește articolele dedicate pentru că ai mai multe detalii acolo.

  Review OPPO Reno4 Z 5G
  Camera 48MP
  Review OPPO Reno4 Z 5G
  Format Full
  camera 48MP
  Camera 48MP
  Camera 48MP
  Camera 48MP
  Camera 48MP
  Camera 48MP
  Modul Full
  Format Full
  Format 16:9
  Format 16:9
  Format Full

  Benchmark OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G

  benchmark a72
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G
  benchmark a72
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G
  A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z 5G
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z
  OPPO A72 / Reno4 Lite / Reno4 Z

  În ansamblu, OPPO Reno4 Z 5G este un telefon bun pentru utilizatorul standard

  Are un design atractiv, deși nu are o construcție din sticlă și metal. Memoria, după cum spuneam, este generoasă și pentru colecția de poze și videoclipuri vei avea nevoie de ea. Camera oferă rezultate destul de bune, iar pozele de mai sus, zic eu că oferă rezultate destul de bune.

  Față Reno4 Z 5G
  Față Reno4 Z 5G

  Rămânând încă un pic la design, fața Reno4 Z îmi amintește de Huawei P40, iar spatele pare inspirat de la iPhone 11 Pro Max. Oricum, ideea e că telefonul arată bine și îți redă un aspect de premium, deși vorbim despre un mid-range.

  Spate Reno4 Z 5G
  Spate Reno4 Z 5G

  Bateria ar fi fost necesar să fie mai mare, cu cel puțin 500 mAh, dacă nu chiar cu 1000 mAh pentru 5G. În vreme ce, procesorul a fost bun pentru ce activități am avut eu pe telefon. Dacă nu faci multi-tasking, nu te joci jocuri de ultimă generație, ci doar stai pe platformele social media, trimiți email-uri, urmărești seriale pe Netflix și folosești WhatsApp să vorbești cu cei dragi, e ce trebuie.

  Display-ul oferă cea ai bună experiență dintre toate cele 3 telefoane testate. În rest, cum am spus și la începutul articolului, concluziile le trageți singuri. Decideți voi dacă suportul 5G merită câteva sute de lei în plus sau dacă Reno4 Lite e suficient pentru ce aveți nevoie.

  Dacă mai aveți și alte întrebări despre OPPO Reno4 Z 5G, nu ezitați să le lăsați în comentarii.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.