More

  FTC investighează colectarea datelor de către YouTube și alte 8 companii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  FTC investighează colectarea datelor de către YouTube și alte 8 companii. Printre numele vehiculate se numără inclusiv Discord, Facebook și Reddit.

  Comisia Federală pentru Comerț a anunțat luni că lansează o nouă anchetă. Ancheta are la bază practicile de confidențialitate ale unora dintre cele mai mari companii de tehnologie.

  FTC a anunțat că cere celor 9 companii de social media și streaming video să furnizeze date despre modul în care colectează și utilizează informațiile personale furnizate de utilizatorii lor. Cele 9 companii sunt Amazon, ByteDance, Discord, Facebook, Reddit, Snap, Twitter, WhatsApp și YouTube. Toate acestea au la dispoziție 45 de zile pentru a răspunde.

  FTC investighează colectarea datelor de către YouTube și alte 8 companii

  Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru The Verge: „Lucrăm, așa cum facem întotdeauna, pentru a ne asigura că FTC are informațiile necesare pentru a înțelege modul în care Twitter operează …”

  Un purtător de cuvânt al Discord a declarat: „Discord ia în serios confidențialitatea utilizatorilor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu FTC pentru a răspunde întrebărilor despre practicile noastre de confidențialitate”.

  Cererile FTC au fost autorizate ca parte a unei anchete de anvergură. Ancheta nu îndeplinește scopuri specifice de aplicare a legii. Cu toate acestea, FTC ar putea întreprinde acțiuni de punere în aplicare. Pentru asta, trebuie să determine un comportament neadecvat pe parcursul anchetei. FTC a solicitat companiilor să furnizeze și informații legate de modul în care colectează datele cu caracter personal. FTC vrea să afle și modul în care aceste date determină ce anunțuri sunt afișate utilizatorilor. Dar și dacă „aplică algoritmi sau analize de date informațiilor personale”.

  Comisia a votat 4 – 1 pentru a aproba ordinele FTC

  „Este posibil ca aceste produse digitale să fi fost lansate cu scopul simplu de a conecta oamenii sau de a încuraja creativitatea. Însă, în deceniile de după, modelul industrial a trecut de la sprijinirea activităților utilizatorilor la monetizarea acestora.”, au spus într-o declarație comună trei comisari FTC care au votat pentru aprobarea ordinelor. „Această tranziție a fost alimentată de intruziunea crescândă a industriei în viețile noastre private.”

  În februarie, FTC a folosit aceeași autoritate de investigație pentru a solicita informații despre achizițiile făcute de mari companii de tehnologie. Printre acestea se numără Alphabet, Amazon, Apple, Facebook și Microsoft. Săptămâna trecută, FTC a dat în judecată Facebook pentru a verifica achizițiile Instagram și WhatsApp.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.