More

  O nouă anchetă antitrust împotriva Google

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O nouă anchetă antitrust împotriva Google. Procurorul general al statului Texas prezintă noi acuzații antitrust împotriva Google. Acestea se concentrează pe practicile de tehnologie publicitară ale companiei.

  O nouă anchetă antitrust împotriva Google

  Într-un videoclip postat pe contul de Twitter, procurorul general Ken Paxton spune că Google „și-a folosit în mod repetat puterea de monopol pentru a controla prețurile” anunțurilor online. „Aceste acțiuni dăunează fiecarei persoane din America”, continuă Paxton. „Nu este corect ca Google să poată afecta paginile web pe care le vizitați și le citiți.”

  Plângerea contestă în mod special cerințele istorice ale Google pentru editori.

  Cea mai detaliată acuzație arată că Google și-a folosit puterea de piață pentru a sabota „licitarea antetului”, o practică care permite agenților de publicitate să direcționeze o singură cerere prin mai multe schimburi simultan. „Google a considerat promovarea prin licitarea antetului o amenințare majoră”, susține plângerea, citând comunicările interne obținute ca parte a anchetei.

  Google respinge acuzațiile

  Google a adoptat în cele din urmă practica, permițând serverului său de anunțuri să direcționeze solicitările prin mai multe schimburi simultan. Însă, conform reclamației, Google a trucat sistemul în a direcționa cererile către propriul server de schimb, chiar și atunci când un competitor a depus o ofertă mai mare. Google ar fi denumit această acțiune după un personaj din filmele Star Wars, deși caracterul specific este redactat în dosar.

  Alte opt state conduse de republicani s-au alăturat procesului, inclusiv Missouri, Kentucky și Indiana. Alte state colaboratoare s-au retras după ce au apărut acuzații că Paxton ar fi primit mită.

  Google a respins afirmația că piețele publicitare digitale suferă, citând recentele scăderi ale prețurilor și taxelor. „Acuzațiile legate de tehnologia publicitară ale procurorului general Paxton sunt lipsite de merit, totuși acesta a continuat, în ciuda tuturor faptelor”, a spus un reprezentant al companiei. „Prețurile publicitare digitale au scăzut în ultimul deceniu. Taxele pentru tehnologia publicitară scad și ele. Taxele Google pentru tehnologia publicitară sunt mai mici decât media din industrie. Acestea sunt semnele distinctive ale unei industrii extrem de competitive.”

  Nu este prima anchetă antitrust pentru Google

  Acest dosar se alătură unui număr de dosare antitrust paralele care sunt aduse împotriva gigantului de tehnologie. În octombrie, Departamentul Justiției a depus acuzații antitrust, concentrându-se în special pe contractele Google cu companii precum Apple și Mozilla pentru a-și menține poziția dominantă. De asemenea, Texas s-a alăturat acestui caz în calitate de co-reclamant.

  Un al treilea dosar condus de procurorul general al statului Colorado se zvonește, de asemenea, că este aproape de depunere. Dosarul Colorado s-ar concentra asupra modului în care designul motorului de căutare Google a dezavantajat rivali precum Yelp și Genius, care oferă și servicii de informații concurente. Un raport recent al Politico arată că o plângere ar putea fi depusă în câteva zile.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.