More

  Telefoanele cu Snapdragon primesc actualizări de securitate până la 4 ani

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Telefoanele cu Snapdragon primesc actualizări de securitate până la 4 ani. Însă, va ține tot de producători să livreze aceste actualizări.

  În 2017, Google a anunțat Project Treble

  Este vorba despre o reproiectare modulară a arhitecturii sistemului de nivel scăzut Android. Aceasta trebuia să reducă timpul necesar actualizării dispozitivelor cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Un nou parteneriat între Google și Qualcomm caută să îmbunătățească Project Treble. Astfel, urmând să simplifice și mai mult procesul de actualizare pentru dispozitivele care conțin un chipset Qualcomm.

  Parteneriatul va contribui la reducerea timpului și resurselor pe care producătorii trebuie să le investească pentru a-și actualiza telefoanele cu cel mai recent software Google, prelungind astfel durata de viață a produselor lor.

  De acum, orice dispozitiv echipat cu Snapdragon care are Project Treble va permite până la 4 actualizări majore ale platformei Android și 4 ani de patch-uri de securitate. Versiunea de Android cu care este lansat un smartphone este inclusă în prima parte a acestei promisiuni, ceea ce înseamnă că majoritatea telefoanelor de ultimă generație vor primi un an suplimentar de actualizări de securitate.

  Telefoanele cu Snapdragon 888 vor fi primele

  Primele smartphone-uri care vor profita de îmbunătățirile venite prin Project Treble sunt cele care vor avea noul chip Snapdragon 888 de la Qualcomm. Vom vedea noul procesor pe dispozitivele high-end la începutul anului viitor.

  În timp ce Qualcomm este cel mai proeminent producător de cipuri din spațiul Android, nu este singurul. O mulțime de smartphone-uri entry-level și mid-range rulează procesoare MediaTek. Google nu va cere companiilor precum Samsung și OnePlus să adere la acestă nouă politică. În schimb, acesta lucrează cu Qualcomm pentru a ajuta producătorii să-și susțină dispozitivele mai mult timp.

  Cum majoritatea smartphone-urilor Android nu primesc mai mult de trei ani de actualizări ale sistemului de operare, iar unele dispozitive mai puțin costisitoare primesc doar doi ani de asistență, acesta este un pas în direcția corectă.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.