More

  Livrarea prin OLX – Ce este și cum funcționează

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Probabil te întrebi de ce este necesar să avem un articol despre Livrarea prin OLX pe site. Ei bine, acest serviciu a fost în ultima vreme ținta atacurilor phishing. Infractorii cibernetici vizează cu precădere vânzătorii de pe OLX, cu scopul de a le fura datele personale, datele cardurilor, soldurile conturilor și CVV-ul/CVC-ul.

  Motiv pentru care, pentru a preîntâmpina eventuale fraude în rândul celor care citesc publicația online Noobz.ro, în continuare vă spunem ce este și cum funcționează Livrarea prin OLX.

  Înainte de toate este important să stabilim cum poți să identifici o încercare de fraudă. Asta pentru că infractorii vin mereu cu metode tot mai dificil de detectat. În cazul Livrării prin OLX, atacatorii generează un link fals unde vânzătorilor li se cer datele cardului, soldul contului și codul CVV/CVC sub pretextul de a le fi făcută plata pentru produsul tranzacționat.

  Țineți cont că OLX nu încurajează și nu are un sistem prin care cumpărătorii să poată plăti produsul online. Singurul moment în care OLX cere introducerea datelor cardului este cel în care se cumpără serviciile OLX de publicare sau promovare de anunțuri.

  Așadar, când cineva îți cere datele cardului, soldul contului și CVV/CVC, raportează imediat tentativa de fraudă la contact@olx.ro. Vorbim despre date confidențiale pe care nimeni, în afară de aparținătorul de drept al cardului și contului, nu trebuie să le dețină.

  Livrarea prin OLXVreau să cumpăr prin serviciul de livrare

  1. Caută produsele care oferă livrare prin OLX
   Uită-te după anunțurile care au simbolul de livrare sau caută-le de la bun început aplicând filtrul de Livrare OLX.
  2. Alege produsul și plasează comanda
   După ce ai comandat, e rândul vânzătorului. În cel mult 2 zile trebuie să aprobe tranzacția, apoi are 3 zile la dispoziție să expedieze coletul. Tu alegi momentul în care preferi să îl primești.
  3. Verifică produsul și plătește în siguranță
   Verifică produsul înainte să plătești. Dacă produsele din colet nu corespund descrierii de pe OLX, poți refuza obiectul, caz în care acesta se întoarce la vânzător. Dacă e totul ok, plătești contravaloarea lui curierului, iar OLX se asigură că banii ajung la destinatar.

  Livrarea prin OLX oferă și verificare, așa că deschide coletul în fata curierului și verifică produsul înainte să-l accepti. Dacă produsele din colet nu corespund descrierii de pe OLX, poți refuza obiectul, caz în care acesta se întoarce la vânzător. Dacă e totul ok, plătești contravaloarea lui curierului în numerar. De acolo, firma de curierat se asigură ca banii să ajungă înapoi la vânzător, tu nu mai trebuie sa faci nimic.

  IMPORTANT:

  Nu-ți introduce datele cardului pentru a „primi contravaloarea produselor vândute pe OLX”. Încasarea sumei pentru produsele vândute de utilizatori pe OLX și livrate prin curier nu se face niciodată online, ci doar prin intermediul FAN Courier, prin ramburs, după verificarea coletului.

  OLX trimite vânzătorilor alerte pe e-mail cu statusul tranzacției, iar FAN Courier face plata cash sau direct în cont. Prin FAN Courier nu este nevoie de un numar număr de card sau cod CVV / CVC, suma se va plăti cash sau se va vira direct în IBAN-ul contului bancar al utilizatorului, după ce acesta a acceptat comanda primită în secțiunea Livrare prin OLX.

  Livrarea prin OLX – Vreau să vând prin serviciul de livrare

  1. Activează serviciile de livrare
   Când publici anunțul, activează simbolul asociat cu Livrarea prin OLX, astfel încât potențialii cumpărători să știe că le oferi și această opțiune.
  2. Confirmă rapid comanda primită
   După ce cumpărătorul plasează comanda, ai 2 zile la dispoziție să o confirmi din contul tău, în secțiunea OLX Livrare. OLX îți trimitem apoi un număr de AWB cu care să poți expedia și urmări comanda de acasă.
  3. Trimite coletul și primește banii
   Cheamă curierul să ridice coletul în cel mult 3 zile de la confirmarea comenzii. Imediat ce cumpărătorul verifică și acceptă pachetul, OLX îți trimite banii direct în contul tău bancar. Dacă cumpărătorul refuză coletul, îl primești înapoi în scurt timp.

  De ce să folosești Livrarea prin OLX

  În primul rând, expediezi și primești colete oriunde în România. În al doilea rând, economisești timp. Asta pentru că, face un curierul  va facedrumul dintre vânzător și cumpărător în locul tău. Așa că, spui adio trafic și stress. Nu în ultimul rând, economisești bani. Asta pentru că, ai un cost preferențial pentru serviciile de livrare Fan Courier prin OLX. Ca să nu mai spun de faptul că economisești banii pe care i-ai cheltui pe deplasare.

  Mai mult decât atât, în toată luna decembrie ai retur gratuit pentru comenzile tale pe OLX.

  Vă reamintesc că Livrarea prin OLX este ținta atacurilor phishing

  Fiți cu băgare de seamă ori de câte ori vindeți sau cumpărați folosind platforma OLX:

  1. Verificați link-urile false și paginile clonă.
  2. Nu acceptați să mutați conversațiile în afara chat-ului OLX.
  3. Datele bancare NU trebuie să le oferiți nimănui, vă aparțin și trebuie să le știți doar voi.
  4. Dacă primiți mesaje prin SMS sau WhatsApp, verificați expeditorul și NU dați click pe niciun link, cum de altfel NU descărcați niciun atașament.
  5. Limbajul și ortografia dau de gol atacatorii cibernetici, iar de multe ori e bine să te încrezi în instinctul personal pentru că poate să te scape de mari bătăi de cap.

  Dacă vreți să aflați mai multe despre cea mai nouă metodă de phishing de pe OLX, am discutat despre subiect LIVE în #HardMonday.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.