More

  Facebook elimină câteva dintre paradisurile sale fiscale

  Facebook elimină câteva dintre paradisurile sale fiscale din Irlanda. Compania va plăti mai multe taxe în viitor.

  Facebook închide câteva dintre companiile care asigurau paradisurile fiscale irlandeze. Sunday Times și The Guardian raportează că Facebook elimină trei companii din Irlanda și își mută proprietatea intelectuală în SUA. Astfel, sporind expunerea companiei la impozite în SUA, Marea Britanie și în alte țări.

  Un purtător de cuvânt a declarat că deciziile reflectă „modificările recente și viitoare ale legislației fiscale” pe care guvernele le implementează la nivel mondial.

  Facebook elimină câteva dintre paradisurile sale fiscale

  Facebook, dar și alte companii de tehnologie, a fost criticat pentru aranjamentele fiscale facute în Irlanda pentru a evita plata impozitelor în alte țări. IRS a dat în judecată Facebook în 2016 pentru a afla mai multe despre practicile sale. IRS a continuat cu o bătălie în instanță, susținând că Facebook datora peste 9 miliarde de dolari și își masca adevărata valoare.

  În mod similar, țările G20 au făcut presiuni pentru revizuirea legislației fiscale destinate marilor firme de tehnologie. Facebook recunoaște că va plăti mai multe taxe, indiferent de eforturile sale anterioare de contabilitate creativă.

  Această decizie aduce mai multe încasări pentru SUA, Marea Britanie și alte țări. În Marea Britanie, de exemplu, Facebook a plătit cu doar 100.000 de lire sterline mai mult în impozite în 2019, în ciuda faptului că profiturile au crescut cu peste 25%. Este posibil ca aceste plăți să crească dramatic în viitorul apropiat.

  URMĂREȘTE-NE

  16,069FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here