More

  NASA aprobă două misiuni pentru a studia vremea spațială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  NASA aprobă două misiuni pentru a studia vremea spațială. Agenția a alocat aproximativ 55 de milioane de dolari pentru fiecare proiect.

  NASA va participa la două misiuni de heliofizică care ar putea să ofere datele necesare pentru a explica vânturile, exploziile solare și vremea spațială în ansamblu. Agenția și-a anunțat oficial participarea la misiunea Extreme Ultraviolet High-Throughput Spectroscopic Telescope Epsilon (EUVST) și la programul Electrojet Zeeman Imaging Explorer (EZIE). Au fost două dintre cele trei propuneri legate de analiză a vremii spațiale finanțate parțial de NASA. În septembrie 2019, Agenția a alocat 400.000 de dolari pentru un studiu conceptual de nouă luni.

  NASA aprobă două misiuni pentru a studia vremea spațială

  EUVST este un proiect de telescop solar. Acesta va analiza mai atent modul în care atmosfera soarelui eliberează vânturile solare și aruncă materialele solare, care afectează nivelul radiației spațiale. Proiectul este programat să fie lansat în 2026. Proiectul este condus de Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA). Însă, NASA va investi 55 de milioane de dolari în misiune. Contribuțiile sale includ hardware cum ar fi detectoare UV, electronice de suport, componente pentru spectrograf și un telescop de ghidare.

  Între timp, EZIE va folosi trei sateliți mici pentru a studia electrojetul auroral sau curenții electrici de deasupra polilor care leagă aurora de magnetosfera Pământului. Oamenii de știință vor să analizeze electrojetul, pentru că fenomenul poate interfera cu semnalele radio și de comunicație. De asemenea, poate cauza deteriorarea navelor spațiale pe orbită.

  Agențiile spațiale pornesc aceste tipuri de misiuni, astfel încât să poată aduna informațiile necesare pentru a înțelege fizica din spatele diferitelor fenomene solare. De fapt, NASA a ales alte cinci propuneri de misiuni meteorologice spațiale în august. Agenția a acordat câte 1,25 milioane de dolari fiecăreia pentru a efectua un studiu conceptual. Scopul final este de a putea prevedea evenimente precum erupții solare și ejectii de masă coronală pentru a putea proteja astronauții, navele spațiale și alte tehnologii în viitor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.