More

  Administrația Trump adaugă Xiaomi pe lista neagră militară

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Administrația Trump adaugă Xiaomi pe lista neagră militară. Departamentul Apărării a adăugat alte nouă companii pe listă. Printre acestea se numără și Xiaomi.

  Administrația Trump adaugă Xiaomi pe lista neagră militară

  Xiaomi a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume începând cu Q3 anul trecut. Fiind urmat, apoi, de Apple, Samsung și Huawei, potrivit IDC.

  În noiembrie, președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv, care urma să intre în vigoare în ianuarie. Ordinul interzice investițiile în companiile desemnate drept sprijin în eforturile aparatelor militare, de informații și de securitate ale Chinei. Huawei, SMIC, care este principalul producător de cipuri din China și cei mai mari trei operatori de telecomunicații din China se numără printre companii.

  Lista neagră militară este diferită de lista entităților Departamentului Comerțului. Lista entităților renunță la Huawei, DJI, SenseTime și alte firme de tehnologie chineze de la furnizorii lor din SUA din motive de securitate națională.

  Xiaomi „confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și nu este o’ Companie comunistă militară chineză’definită în NDAA [Actul de autorizare a apărării naționale]. Compania va întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele companiei și ale acționarilor săi ”, a declarat un purtător de cuvânt al Xiaomi.

  La fel ca lista entităților, lista neagră militară a guvernului SUA a provocat confuzie în ceea ce privește conformitatea. Ca răspuns la sancțiunile aplicate companiilor China Mobile, China Unicom și China Telecom, Bursa din New York a făcut trei mișcări. Mai întâi a anunțat eliminarea celor trei companii de telecomunicații chineze. Apoi a decis să nu o facă după consultarea cu autoritățile de reglementare. În cele din urmă a revenit asupra deciziei și a spus că le va scoate, după o evaluare ulterioară.

  „Compania analizează potențialele consecințe ale acestui lucru pentru a dezvolta o mai bună înțelegere a impactului său asupra grupului. Compania va face alte anunțuri cum și atunci când este cazul „, a declarat reprezentantul Xiaomi.

  Ordinul nu afectează operațiunile companiilor

  Xiaomi este listată în Hong Kong, iar ordinul executiv ar putea obliga investitorii americani să cedeze acțiunile deținute. Mai ales având în vedere că acțiunile s-au prăbușit cu peste 11%, până la 29 de dolari.

  Operațiunile și accesul la tehnologie ale Xiaomi nu sunt afectate în urma acestei decizii a guvernului SUA. De altfel, interzicerea lanțului de aprovizionare ar putea deveni o sabie a lui Damocles. Producătorul chinez a lucrat îndeaproape cu Qualcomm și a fost primul care a obținut cipurile Snapdragon 888 de ultimă generație. Pentru a se sustrage restricțiilor impuse de lista entităților, Huawei și-a extins unitatea de telefonie bugetară Honor, în încercarea de a-și salva lanțul de aprovizionare. Rămâne de văzut cum Joe Biden va aborda politicile din epoca Trump față de giganții de tehnologie chinezi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.