More

  Administrația Trump va adăuga SMIC pe lista neagră, arată Reuters

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Administrația Trump va adăuga SMIC pe lista neagră, arată Reuters. SMIC este unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume.

  Reuters relatează că SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) se numără printre companiile pe care Departamentul Apărării intenționează să le desemneze ca fiind deținute sau controlate de armata chineză. La începutul acestei luni, Trump a semnat un ordin executiv care urmează să intre în vigoare pe 11 ianuarie. Acest ordin va împiedica investitorii americani să cumpere titluri de la companiile de pe lista neagră.

  Administrația Trump va adăuga SMIC pe lista neagră

  Într-o declarație pentru Reuters, SMIC a declarat că va continuă „să discute în mod constructiv și deschis cu guvernul SUA” și că „nu are nicio relație cu armata chineză și nu produce dispozitive pentru end-useri din sistemul militar.”

  Fiind cel mai mare producător de semiconductori din China, SMIC deține aproximativ 4% din piața mondială de turnătorie. Estimările sunt făcute de firma de cercetare de piață TrendForce. Clienții SMIC din SUA includ Qualcomm, Broadcom și Texas Instruments.

  SMIC va fi pe lista neagră alături de alte companii chineze

  În prezent, 31 de companii apar pe lista neagră a Departamentului Apărării. SMIC este una dintre cele patru companii noi pe care Departamentul Apărării intenționează să le adauge, potrivit Reuters. Celelalte sunt China Construction Technology, China International Engineering Consulting Corp și China National Offshore Oil Corp (CNOOC).

  Compania a ieșit de la NYSE (New York Stock Exchange) în mai 2019, însă a spus că decizia a fost determinată de volumul limitat de tranzacționare și de costurile administrative ridicate. SMIC a menționat că decizia nu are legătură cu războiul comercial SUA-China.

  SMIC a fost deja afectată de restricțiile de export care împiedică achiziționarea de echipamente cheie de la furnizori americani. La începutul lunii octombrie, SMIC anunța că restricțiile de export stabilite de Biroul de Industrie și Securitate al SUA ar putea avea „efecte materiale negative” asupra producției sale.

  Ordinul executiv și posibila adăugare de noi companii pe lista neagră sunt în concordanță cu poziția dură a administrației Trump. Companii de tehnologie chineze, inclusiv Huawei, ZTE și ByteDance sunt considerate a fi potențiale amenințări la adresa securității naționale prin presupusa lor legături cu guvernul și armata chineză. Rămâne de văzut dacă se vor mai schimba lucrurile după ce Joe Biden va prelua președinția pe 20 ianuarie 2021.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.