More

  Un bot Telegram afectează milioane de utilizatori Facebook

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un bot Telegram afectează milioane de utilizatori Facebook. Botul Telegram are informațiile a peste 500 de milioane de utilizatori.

  Un bot Telegram afectează milioane de utilizatori Facebook

  O breșă majoră de securitate afectează datele a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook. Informațiile au fost transmise în urma unei vulnerabilități în platforma Facebook în 2019.

  Potrivit cercetătorului în domeniul securității Alon Gal, un utilizator a creat un bot Telegram care le-a permis utilizatorilor să acceseze baza de date ce conține numerele de telefon a milioane de utilizatori Facebook.

  „La începutul anului 2020 a fost exploatată o vulnerabilitate care a permis vizualizarea numărului de telefon legat de fiecare cont Facebook, creând o bază de date conținând informațiile a 533 milioane de utilizatori din toate țările. A fost sever sub-raportată și astăzi baza de date a devenit mult mai îngrijorătoare. ” spune Alon Gal.

  “Cu câteva zile în urmă, un utilizator a creat un bot Telegram care le permite utilizatorilor să caute în baza de date pentru o taxă mica. Astfel, permițând oamenilor să găsească numerele de telefon pentru o porțiune foarte mare din conturile Facebook. Acest lucru are, evident, un impact imens asupra confidențialității ”, a adăugat el.

  Utilizatorii din peste 100 de țări au fost afectați

  Conform unui raport al Motherboard, botul Telegram le permite utilizatorilor să găsească numărul de telefon al altui utilizator dacă au ID-ul Facebook al acelei persoane. În cazul în care utilizatorul are numărul de telefon al persoanei, îi poate obține ID-ul Facebook. Cu toate acestea, utilizatorul va trebui să plătească persoanei din spatele botului 20 USD. De asemenea, botul vinde informații în bloc. Pentru 10.000 de credite, botul percepe 5.000 de dolari.

  „Este foarte îngrijorător să vedem o bază de date de acea dimensiune vândută în comunitățile de criminalitate cibernetică, ne dăunează grav confidențialității și va fi cu siguranță folosită pentru smishing și alte activități frauduloase de către actorii răi. Este important ca Facebook să-și notifice utilizatorii cu privire la această încălcare, astfel încât aceștia să fie mai puțin susceptibili în a deveni victime ale diferitelor încercări de hacking și încercări de inginerie socială ”, a declarat Gal pentru Motherboard.

  În capturile de ecran partajate de Gal, se poate vedea că botul este activ din 12 ianuarie 2021. Deși informațiile sunt vechi, oamenii își schimbă rar numerele de telefon într-un interval de doi sau trei ani. Așadar, șansele sunt mari ca numerele expuse să fie folosite în continuare de majoritatea utilizatorilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here