More

  Huawei coboară în clasamentul livrărilor de smartphone-uri

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei coboară în clasamentul livrărilor de smartphone-uri. Samsung este încă pe primul loc, dar livrările sale au scăzut.

  Huawei coboară în clasamentul livrărilor de smartphone-uri

  Apple a depășit Huawei și devine al doilea producător de smartphone-uri cel mai bine vândut din lume în 2020. Asta arată noile rapoarte de cercetare de la Counterpoint Research și Canalys. Samsung ocupă în continuare primul loc în ceea ce privește numărul de smartphone-uri livrate. Xiaomi, Oppo și Vivo ocupă următoarele trei locuri, potrivit Counterpoint.

  În urmă cu mai puțin de un an, analiști au raportat că Huawei a depășit Apple și a ocupat al doilea loc în 2019. Însă de atunci, sancțiunile comerciale americane par să fi lovit puternic Huawei. Livrările de smartphone-uri ale companiei chineze au fost cu 21% mai mici în 2020 comparativ cu 2019, potrivit Counterpoint. Huawei a ieșit complet din top cinci în al patrulea trimestru al anului. Este pentru prima dată în șase ani când Huawei nu este în top cinci, notează Canalys.

  Deși Huawei a reușit să se mențină pe locul trei în general, datorită vânzărilor interne din China, Xiaomi a profitat de oportunitatea de a se extinde la nivel internațional și a văzut creșterea livrărilor cu 17% în 2020 comparativ cu 2019. Cu toate acestea, marca de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere în 2020 pare să fi fost Realme, care a livrat cu 65% mai multe telefoane decât în 2019.

  Câștigurile Apple cresc treptat în fiecare an

  Deși câștigurile Apple au fost mai modeste, acestea cresc cu 3% sau 5% în fiecare an, potrivit Counterpoint Research sau Canalys. Acesta din urmă notează că Apple a livrat cele mai multe iPhone-uri în al patrulea trimestru al anului trecut.

  Deși este încă cel mai bine vândut producător de smartphone-uri din lume, ambele rapoarte sugerează că Samsung pierde cota de piață. Atât Canalys, cât și Counterpoint spun că livrările sale au scăzut cu 14% în 2020 comparativ cu 2019. Samsung livrează cu 50 de milioane de smartphone-uri mai mult față de Apple, dar diferența pare să se micșoreze. Counterpoint spune că gigantul de tehnologie sud-coreean se confruntă cu o concurență dură din partea Apple la vârful pieței și a producătorilor chinezi în gama mid-range.

  În general, întreaga piață a smartphone-urilor a scăzut comparativ cu 2019. Canalys raportează că livrările au scăzut cu 7%, în timp ce Counterpoint raportează un declin mai mare de 10%. Counterpoint susține că scăderea se datorează pandemiei și blocajelor, dar observă că transporturile au început să se ridice în a doua jumătate a anului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.