More

  SpaceX trimite primul echipaj civil în spațiu

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  SpaceX trimite primul echipaj civil în spațiu. Trei locuri vor fi donate. Misiunea spațială are la bază o acțiune de caritate.

  SpaceX trimite primul echipaj civil în spațiu

  SpaceX intenționează să trimită primul echipaj „complet civil” în spațiu la sfârșitul anului 2021. Misiunea este axată pe caritate și este comandată de antreprenorul Jared Isaacman. Compania a declarat într-un comunicat de presă că va alege trei persoane care vor călători alături de Isaacman. Echipajul va orbita la bordul capsulei SpaceX, Crew Dragon.

  Isaacman, un pilot instruit și șef executiv al Shift4 Payments, a declarat că a donat 100 de milioane de dolari Spitalului de Cercetare pentru Copii St. Jude. De asemenea, vrea să contribuie la strângerea a încă 200 de milioane de dolari. Astfel, invită oamenii să doneze cel puțin 10 dolari pentru St. Jude pentru șansa de a fi ales pentru misiune. Trei persoane vor fi alese „pentru a reprezenta stâlpii misiunii de conducere, speranță, generozitate și prosperitate”, potrivit unui comunicat de presă. O persoană a fost deja aleasă, a spus Isaacman. Echipajul complet „va fi anunțat în săptămânile următoare”, a spus SpaceX.

  „Aceasta este o etapă importantă pentru a permite accesul în spațiu pentru toată lumea”, a declarat Musk. Acesta a adăugat că misiunea face parte din obiectivul mai larg al SpaceX de a „reduce costurile în timp și de a face spațiul accesibil tuturor”.

  Sunt disponibile doar câteva informații legate de misiune

  Misiunea, numită Inspiration4, va fi lansată de pe Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, folosind racheta Falcon 9 a companiei. Înainte de zbor, membrii echipajului vor primi o pregătire specială de la SpaceX. Se va pune „un accent specific pe mecanica orbitală, care operează în microgravitație, gravitație zero și alte forme de testare a stresului”. Echipajul de patru persoane va petrece până la cinci zile în capsula Crew Dragon. Capsula va orbita Pământul la fiecare 90 de minute „de-a lungul unei traiectorii de zbor personalizate”, au spus SpaceX și regulile oficiale ale concursului.

  „Parametrii misiunii depind de Jared”, a spus Musk. Misiunea ar putea dura de la două la patru zile, „dar dacă vrei să stai mai mult timp, este bine”, a adăugat el. Musk și Isaacman au oferit detalii insuficiente cu privire la tipul de pregătire al membrilor echipajului. Însă, va fi suficient de lung pentru ca participanții să se cunoască. În special înainte de a petrece câteva zile limitați în capsula Crew Dragon.

  “Cu toții ne vom cunoaște incredibil de bine, cu mult înainte să ne securizăm în Dragon, vă pot promite asta ”, a spus Isaacman.

  Membrii echipajului trebuie să fie „apți din punct de vedere fizic și psihologic pentru antrenament”. Aceștia trebuie să aibă sub 1,98 m înălțime și să cântărească mai puțin de 113 kg. Dacă misiunea va fi amânată pentru 2022, membrii echipajului vor primi fiecare un „premiu alternativ” de 150.000 de dolari, arată regulile.

  Nu este prima misiune privată anunțată de SpaceX

  Misiunea Inspiration4 marchează cea mai recentă misiune privată a SpaceX. Misiunea Ax-1 a companiei, este planificată pentru sfârșitul anului 2021 și găzduiește un echipaj de patru astronauți privați. Aceștia plătesc fiecare 55 de milioane de dolari pentru o călătorie de opt zile pe ISS. În 2018, Elon Musk a anunțat că miliardarul japonez Yusaku Maezawa va face o plimbare în jurul lunii pe noul sistem de rachete SpaceX Starship, care este în curs de dezvoltare.

  SpaceX și-a dezvoltat capsula Crew Dragon cu un contract de peste 2 miliarde de dolari în cadrul programului comercial NASA. Inițiativă a agenției de a stimula dezvoltarea navelor spațiale private.

  Isaacman le-a spus reporterilor că misiunea dă startul celei mai mari strângeri de fonduri pentru St. Jude, un spital pentru copii cu o acoperire deja masivă de strângere de fonduri. „Dacă vom continua să facem progrese acolo sus în spațiu, atunci avem obligația de a face același lucru aici pe Pământ”, a spus el.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.