More

  Discord este ținta atacatorilor cibernetici

  Discord este ținta atacatorilor cibernetici. O înșelătorie recentă legată de criptomonede a fost descoperită de cercetătorii Kaspersky pe Discord. Platforma este populară printre diverse comunități, inclusiv cele ale fanilor de criptomonede.

  Discord este ținta atacatorilor cibernetici

  Atacatorii caută victime pe serverele de criptomonede Discord si îi atrag pe aceștia pe o platforma falsă. Atacatorii încurajează țintele să renunțe la datele lor personale și la o sumă reală de bani.

  Țintele primesc mesaje de la persoane rău intenționate care îi invită să se alăture unei noi platforme de tranzactțonare. Invitația vine cu promisiunea unei plați impresionante în Bitcoin sau Ethereum.

  Site-ul de schimb valutar fals arată exact ca un site real. Designul este inteligent, aspectul adaptiv și este disponibil în mai multe limbi. Platforma are chiar autentificare în doi factori și, în mod ironic, protecție anti-phishing.

  Pentru a termina înregistrarea și a obține statutul de „utilizator”, țintei i se cere să faca un mic depozit în criptomonede. Procedura este configurată la fel ca în cazul unor schimburi legitime. Website-ul solicită detalii de contact, o fotografie a unui document de identitate și un selfie realizat cu documentul de identitate.

  Informațiile personale sunt ținta principală

  Potrivit cercetătorilor Kaspersky, informațiile de acest tip vor ajunge ulterior pe forumurile darknet și vor fi vandute cu pana la 40-60 USD. Codul furnizat țintelor funcționează și arată monedele Bitcoin sau Etherium în contul victimelor. Însă, pentru a obține suma, utilizatorul trebuie să completeze soldul contului cu o sumă mică.

  „Aceasta este o schemă inteligentă: atacatorii au facut ca site-ul web să pară cat mai autentic, reușesc sa colecteze bani reali și, daca nu, rămân macar cu datele personale ale utilizatorilor. Cel mai probabil, astfel de seturi de date cu caracter personal, fotografia cu actele de identitate și selfie-urile vor ajunge pe piața darknet, vandute și apoi utilizate pentru viitoarele activități de înșelătorie”, spune Dan Demeter, cercetător în domeniul securității Kaspersky.

  Raportul complet despre acest tip de atac este disponibil pe Kaspersky Daily

  Pentru a te proteja împotriva escrocilor, Kaspersky recomandă:

  Să nu ai încredere niciodată în străini, mai ales în cei care oferă ceva gratuit în mesaje ce par binevoitoare.

  Să nu distribui niciodată informații personale unor site-uri web în care nu ai încredere 100%.

  Acest lucru este valabil mai ales pentru fotografiile cu documentele de identitate, cele mai dorite de atacatori, deci fiți foarte atenți și nu le trimiteți nimănui.

  Folositi o solutie de securitate fiabila.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here