More

  Google dezvoltă o funcție anti-tracking pentru Android

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google dezvoltă o funcție anti-tracking pentru Android. Versiunea Google pare să fie mai puțin restrictivă față de versiunea Apple.

  Google dezvoltă o funcție anti-tracking pentru Android

  Google are în vedere dezvoltarea unei alternative la Aplicația de Transparență în Urmărire de la Apple. Aceasta este o nouă cerință pe care Apple o va impune dezvoltatorilor. Aplicația le va solicita dezvoltatorilor să ceară accordul utilizatorii iOS de a fi urmăriți.

  Decizia subliniază presiunea pe care o au companiile de tehnologie în a lua măsuri proactive pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

  Google nu a confirmat dacă lucrează într-adevăr la o funcție anti-tracking pentru Android. Însă, un purtător de cuvânt Google a declarat: „Căutăm întotdeauna modalități de a colabora cu dezvoltatorii pentru a ridica nivelul de confidențialitate, permițând în același timp un ecosistem de aplicații sănătos, susținut de reclame.”

  Aplicația de Transparență în Urmărire plasează un sistem opt-in între capacitățile de urmărire ale unei aplicații și preferințele unui utilizator. Dacă utilizatorul preferă să nu fie urmărit, dezvoltatorul nu poate face nimic pentru a evita acest lucru. Asta pentru că Apple va dezactiva capacitatea dezvoltatorului de a colecta așa-numitul cod de identificare pentru agenții de publicitate sau IDFA.

  Apple intenționează să protejeze dezvoltatorii folosind audituri și alte metode pentru a-și aplica politicile. Aceste măsuri includ suspendarea sau interzicerea aplicațiilor din App Store dacă un dezvoltator nu respectă politicile.

  Unele companii sunt nemulțumite de decizia Apple

  Atât Facebook, cât și Google și-au exprimat public îngrijorarea cu privire la modul în care această cerința ar putea afecta negativ rețelele lor de publicitate mobilă. Facebook a făcut un pas în plus și a început un război de relații publice împotriva Apple în legătură cu această schimbare. Platforma de socializare acuzând Apple că se autosesizează.

  Versiunea Google a Aplicației de Transparență în Urmărire nu pare a fi la fel de severă, relatează Bloomberg. În loc să forțeze cerințele de înscriere pentru dezvoltatorii de aplicații, alternativa Android va seamăna cu unele dintre viitoarele controale de confidențialitate planificate pentru browserul Google Chrome.  

  Google a luat măsuri pentru a elimina treptat terțe cookie-uri din Chrome. De asemenea, compania lucrează la instrumente care permit publicațiilor să vizeze grupuri de utilizatori în loc să vizeze direct persoane. Toate acestea par fi semne că Google dezvoltă o măsură anti-tracking pentru Android, conform Bloomberg.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.