More

  Huawei contestă justificarea ordinului executiv din 2020

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei contestă justificarea ordinului executiv din 2020. Compania intentează un proces care contestă eticheta FCC de „amenințare la adresa securității”.

  Huawei contestă justificarea ordinului executiv din 2020

  Potrivit The Wall Street Journal, Huawei a intentat un proces pentru a contesta o decizie luată de Comisia Federală pentru Comunicații (FCC). Anul trecut, FCC a desemnat compania drept o amenințare la adresa securității naționale.

  Procesul vine pe măsură ce producătorul chinez încearcă să anuleze cel puțin unele dintre restricțiile impuse. Majoritatea restricțiilor fiind impuse de președintele Trump în timpul mandatului său.

  În procesul intentat luni, compania susține că FCC și-a depășit autoritatea atunci când a luat această decizie. Huawei susține că decizia este „arbitrară, capricioasă și un abuz și nu este susținută de probe substanțiale”.

  Ordinul îi împiedică pe operatorii americani să achiziționeze echipamente de rețea de la Huawei. La acea vreme, fostul președinte al FCC, Ajit Pai, a declarat că o „greutate covârșitoare de dovezi” a susținut ordinul.

  „Anul trecut, FCC a emis o denumire finală care a identificat Huawei ca o amenințare la adresa securității naționale, pe baza unui corp substanțial de dovezi dezvoltate de FCC și de numeroase agenții de securitate naționale din SUA. Vom continua să apărăm această decizie”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției pentru Wall Street Journal.

  Administrația Trump a susținut că guvernul chinez ar putea folosi echipamentele de rețea Huawei pentru a spiona SUA. Cele mai convingătoare dovezi împotriva Huawei au venit anul trecut.

  Washington Post a publicat un raport în care se spune că compania a testat un sistem de recunoaștere facială care ar fi permis autorităților chineze să identifice persoanele din grupul etnic Uyghur.

  Administrația Biden nu a dezvăluit planurile legate de Huawei

  Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, le-a spus jurnaliștilor că va saluta șansa de a vorbi telefonic cu președintele Biden. „Sperăm în continuare să putem cumpăra o mulțime de componente, piese și utilaje din SUA, astfel încât companiile americane să se poată dezvolta odată cu economia chineză”, a spus el.

  Administrația Biden nu a spus prea multe despre planurile sale legate de Huawei. „Nu putem lăsa China sau pe oricine care să aibă o ușă din spate în rețeaua noastră și să compromită în vreun fel securitatea noastră națională sau economică”, a declarat Gina Raimondo.

  Aceasta este nominalizată de președinte pentru postul de Secretar al Comerțului.  Însă, desi întrebată în mod specific despre Huawei, aceasta nu a spus dacă Departamentul Comerțului va păstra compania pe lista neagră.

  Este evident că toate sancțiunile SUA asupra Huawei au afectat compania. Când Huawei și-a vândut marca Honor în noiembrie, a spus că a făcut acest lucru pentru a asigura supraviețuirea companiei în fața sancțiunilor SUA. A dat vina pe aceleași sancțiuni pentru faptul că Mate 40 prezintă ultimul său procesor Kirin de ultimă generație.      

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.