More

  Facebook dezvoltă un smartwatch ce va fi lansat anul viitor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook dezvoltă un smartwatch ce va fi lansat anul viitor. Dispozitivul ar avea funcții de mesagerie și fitness.

  Facebook dezvoltă un smartwatch ce va fi lansat anul viitor

  Facebook dezvoltă un smartwatch ca parte a eforturilor sale hardware, conform unui nou raport al The Information. Se pare că dispozitivul este un smartwatch bazat pe Android. Raportul nu precizează dacă Facebook intenționează ca dispozitivul să ruleze Wear OS de la Google.

  De asemenea, se pare că Facebook lucrează la construirea propriului sistem de operare pentru dispozitive hardware. Este posibil ca viitoarele iterații ale dispozitivului portabil ar putea rula acel software.

  Smartwatch-ul ar avea funcții de mesagerie, sănătate și fitness, arată raportul. Dispozitivul s-ar alătura căștilor de realitate virtuală Oculus Facebook și dispozitivelor de chat video Portal ca parte a ecosistemului hardware al rețelei sociale.

  Facebook lucrează, de asemenea, la ochelarii inteligenți marca Ray-Ban. Aceștia vor apărea mai târziu în acest an și la o inițiativă separată de cercetare a realității augmentate, cunoscută sub numele de Project Aria. Facebook a refuzat să comenteze cu privire la orice proiect planificat de smartwatch-uri.

  Facebook are mai multe inițiative hardware

  Ambițiile hardware ale gigantului de rețele sociale nu sunt un secret. Compania are peste 6.000 de angajați care lucrează la diverse proiecte de realitate augmentată și virtuală. Există diviziuni hardware precum Oculus și Portal, precum și inițiative experimentale din cadrul diviziei sale Facebook Reality Labs, a raportat luna trecută Bloomberg.

  Deși Facebook nu și-a exprimat în trecut un interes puternic pentru dispozitivele de sănătate și fitness, compania are o experiență în wearables cu căștile sale Oculus și viitorii ochelarii inteligenți.

  Facebook a achiziționat, de asemenea, interfața neuronală CTRL-Labs în 2019. CTRL-Labs s-a specializat în construirea mecanismelor wireless input, inclusiv dispozitive care ar putea transmite semnale electrice din creier către dispozitive fără a fi nevoie de accesări tradiționale cu ecran tactil sau butoane fizice.

  Proprietatea intelectuală a startup-ului și cercetarea în curs de desfășurare pot influența orice elemente wearable pe care Facebook le construiește în viitor. Asta poate include un smartwatch, ochelari inteligenți sau viitoarele căști Oculus.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.