More

  Achiziția Arm de către Nvidia ridică îngrijorări antitrust

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Achiziția Arm de către Nvidia ridică îngrijorări antitrust. Microsoft, Google și Qualcomm solicită oprirea achiziției Arm. Autoritățile de reglementare globale analizează această posibilitate.

  Achiziția Arm de către Nvidia ridică îngrijorări antitrust

  Microsoft, Google și Qualcomm au ridicat îngrijorări autorităților de reglementare cu privire la achiziția Arm de către Nvidia. Asta arată rapoartele CNBC și Bloomberg. Companiile s-au adresat autorităților de reglementare din SUA, UE, Marea Britanie și China.

  Principala îngrijorare este că Nvidia ar putea schimba modul în care Arm își licențiază tehnologia de fabricare a cipurilor. Nvidia a promis că nu va folosi influența asupra companiei pentru a schimba modul în care interacționează cu alte companii.

  CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a spus pentru Financial Times că ar putea „afirma fără echivoc că Nvidia va menține modelul de licențiere deschis al Arm. Nu avem nicio intenție să <strângem>sau să <refuzăm> furnizarea Arm către orice client. ”

  Competitorul Nvidia susțin, totuși, că este puțin probabil ca Arm să rămână neutră. Mai ales nu după ce Nvidia a plătit 40 de miliarde de dolari pentru aceasta. Restricțiile privind acordarea licențelor ar afecta companiile care beneficiază de capacitatea de a licenția tehnologia Arm.

  Se pare că Google și Microsoft lucrează la propriile cipuri bazate pe Arm. De asemenea, procesoarele Qualcomm sunt bazate pe arhitectura Arm. Nvidia susține că achiziția Arm a fost făcută pentru a accelera dezvoltarea AI. Acesta este un domeniu pe care Nvidia s-a concentrat puternic. Tehnologia de consum redus Arm ar putea ajuta Nvidia să răspândească inteligența artificială în mai multe locuri.

  Însă, compania va trebui, de asemenea, să-și dea seama ce să facă cu toate celelalte lucruri pe care Arm le face. În principal, alimentează aproape fiecare telefon mobil existent. De asemenea, deține cheia companiilor de calculatoare care se mută de la Intel.

  Autoritățile de reglementare vor analiza cu atenție achiziția Arm

  Se pare că autoritățile de reglementare se uită îndeaproape la această tranzacție. Potrivit CNBC, Comisia Federală pentru Comerț a cerut lui Nvidia și Arm să ofere mai multe informații și ar putea vorbi cu „alte companii care pot avea informații relevante. ”

  Între timp, oficialii din Marea Britanie și UE au promis că vor „investiga cu atenție” afacerea. Este foarte probabil că vor exista obiecții, nu doar de la Google, Microsoft și Qualcomm, ci de la alte companii din industria de fabricare a cipurilor. Companii care sunt îngrijorate de acordul lor de licență deschisă cu Arm.

  Aceste companii au experiență cu autoritățile de reglementare și comportamentul anticoncurențial. Qualcomm a trebuit să plătească mai multe amenzi de sute de milioane și, uneori, miliarde de dolari autorităților din China, Coreea de Sud și UE pentru politici anticoncurențiale de acordare a licențelor. Microsoft a avut marele său caz de monopol în anii ’90. Google este în vizor recent cu acuzații antitrust în SUA și UE.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.