More

  Volvo spune că până în 2030 va vinde doar mașini electrice

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Volvo spune că până în 2030 va vinde doar mașini electrice. Viitoarele achiziții ale mașinilor electrice Volvo vor fi posibile numai online.

  Volvo spune că până în 2030 va vinde doar mașini electrice

  Volvo spune că până în 2030 va vinde doar mașini electrice. Astfel, elimină treptat toate opțiunile diesel, benzină și hibrid într-un efort de a reduce emisiile globale de carbon. Compania a urmărit ca până în 2025 jumătate din vânzări să însumeze mașinile electrice.

  Însă, Volvo spune că noua strategie este o „accelerare” a acestui obiectiv determinată de „o cerere puternică” pentru opțiunile sale electrice. Volvo spune, de asemenea, că viitoare achiziții ale mașinilor sale electrice în „următorii ani” vor fi posibile doar online.

  Volvo, deținută de conglomeratul chinez Geely, a lansat anul trecut prima sa mașină complet electrică, XC40 Recharge. SUV-ul are o autonomie de aproximativ 200 de mile și își poate încărca bateriile la o capacitate de 80% în 40 de minute.

  Volvo nu este singura companie care a luat această decizie

  Prin punerea în vânzare a mașinilor electrice numai în mediul online, Volvo urmează o decizie similară cu cea a Tesla. Compania a închis majoritatea magazinelor fizice în 2019.

  Trecerea Tesla la comerțul electronic a ajutat compania să reducă cheltuielile de funcționare observând beneficii similare. Compania spune că va investi „mult” în platforma sa de vânzări online, oferind în același timp clienților mai puține produse cu prețuri mai transparente.

  „Pentru a avea succes, avem nevoie de o creștere profitabilă. Deci, în loc să investim într-o afacere în scădere, alegem să investim în viitor – electric și online”, a declarat Håkan Samuelsson, director executiv al Volvo. „Ne concentrăm pe deplin să devenim lider în segmentul electric premium cu creștere rapidă.”

  Volvo spune că pur și simplu „nu există un viitor pe termen lung” pentru mașinile cu motoare cu ardere internă și că nu este singurul producător auto care a ajuns la această concluzie.

  Producătorul britanic Jaguar spune că intenționează să fie un brand complet electric până în 2025. De asemenea, producătorul de automobile de lux Bentley își propune să atingă același obiectiv până în 2030.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.