More

  Facebook încheie un acord cu News Corp Australia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook încheie un acord cu News Corp Australia. Asta după ce luna trecută a intezis distribuția conținutului de știri în țară.

  Facebook încheie un acord cu News Corp Australia

  Luna trecută, Facebook a interzis utilizatorilor australieni și a organizațiilor media să distribuie linkuri de știri în țară. Acum se pare că măsura extraordinară a companiei a dus la un compromis cu gigantul media News Corp.

  Termenii financiari nu au fost dezvăluiți, însă, acordul este unul multianual. Acesta oferă platformei Facebook acces la proprietățile majore News Corp Australia. Asta include publicații precum news.com.au, The Daily Telegraph și Sky News.

  Google a încheiat în mod similar un acord cu News Corp luna trecută. Acordul a venit în urma unei noi legi din Australia care reglementează plățile către organizațiile de știri al căror conținut este folosit de platformele sociale.

  Facebook a dorit concesii din partea guvernului australian cu privire la această lege. Noua lege prevedea faptul că platformele de tehnologie majore precum Facebook și Google ar trebui să plătească editorii pentru a le accesa conținutul. Google a amenințat, de asemenea, că va închide motorul de căutare din Australia, dar a ajuns să încheie propriile oferte.

  În mod imprevizibil, Facebook a primit concesiunile dorite. Cea mai mare concesie a implicat negarea părții de arbitraj forțat a proiectului de lege.

  În urma conflictului cu Australia, Facebook a declarat că va angaja 1 miliard de dolari în acorduri cu industria știrilor în următorii trei ani pentru a încuraja parteneriate cu organizații media.  

  Prin acordul Facebook și News Corp, publicațiile deținute de News Corp pot fi accesate de platforma Facebook News din Australia. În plus față de news.com.au și Sky News, News Corp spune că licențiază și conținut de la ziare importante precum The Daily Telegraph, Herald Sun din Victoria și The Courier-Mail , precum și numeroși editori regionali.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.